Search

Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju

Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju

Tekst: BURO.


Ako se do sada niste upoznali s radom španjolskog biroa Quintana Partners vrijeme je da ispravimo tu nepravdu. Tvrtku su osnovali Pol Castells i Benito Escat u Barceloni i prije svega su fokusirani na stvaranje interijera gdje će se boriti da zadrže što više od originalnih elemenata. Oni majstorski znaju udahnuti novi život u oronule prostore i učiniti ih nevjerojatno privlačnima. Svaka soba nakon njihovih intervencija priča interesantnu priču, jednostavno ti interijeri plijene hipnotičkom privlačnošću zbog koje želite pogledati i dodirnuti svaki detalj koji se tu nalazi. Prošle godine završili su rad na projektu hotela La Bionda na koji smo vam već skrenuli pažnju jer se radi o mjestu koje će se pozicionirati kao jedan od omiljenih ljetnih hotela. Iako fantastični kada se bave dizajnom ugostiteljskih mjesta, Pol i Benito briljiraju i pri uređenju privatnih kuća.

Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 1)
Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 2)
Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 3)

Casa Jumanji na Mallorci je kuća koja je do prije par godina bila oronula i zarasla u raslinje, praktično sve je izgledalo kao džungla (otuda i naziv), arhitekti su vidjeli veliki potencijal usprkos lošem stanju imanja. Toliko lošem da su morali dodatno nagovarati klijenta da kupi tu kuću i ostalo prepusti njima. I sada, kad su fotografije finalnog prostora pred nama, ispostavilo se da se povjerenje u njihov rad višestruko isplatilo! Osnovna nit inspiracije bio im je Bauhaus stil. Odnosno ideja im je bila da interijer djeluje kao da se radi o staroj obiteljskoj kući koja izgleda kao da su je klijenti naslijedili od bake i djeda.

Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 4)
Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 5)
Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 6)

Kao rezultat tu je prostor koji je neobičan, životan i savršeno stiliziran. Kako su oni veliki pobornici održivosti u arhitekturi najveći dio elemenata je restauriran i ostavljen u originalnom stanju, a pri renoviranju su koristili prirodne materijale koji mogu podnijeti protok vremena. I sam namještaj je većim dijelom stigao iz vintage trgovina, tako su tu i vrlo specifične Missoni stolice, kao i Mackintosh stolice koje su jasna asocijacija na Bauhaus. A dio stvari je izrađen posebno za ovu kuću, kao što je na primjer ogromno uzglavlje iznad kreveta u glavnoj spavaćoj sobi koje je presvučeno Deder Milano tkaninom. Ovo je savršen primjer dizajna koji poštuje okolinu umjesto prikrivanja mana i tragova vremena, Pol i Benito su odlučili slaviti prošlost tako što će dopustiti autentičnim elementima da budu u prvom planu. Maestralno!

Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 7)
Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 8)
Savršena nesavršenost: Casa Jumanji je primjer dizajna koji poštuje tradiciju (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više