Search

Savršen loft u Istanbulu

Savršen loft u Istanbulu

Odličan stan za samca

BURO.


Image: Koray Erkaya

Arhitektonski studio Ofist osmislio je savršen loft u samom centru Istanbula

Klijent je samac te je poželio pravi muški loft koji je podređen njegovom načinu života. Smješten je u staroj četvrti Karakoy koja je u posljednjih nekoliko godina postala jako trendy baš kao što se prije nekoliko godina dogodilo s Meat Packing Districtom u New Yorku u kojem danas mahom obitavaju mladi biznismeni.

Loft

Loft se proteže na 180 metara kvadratnih, a po željama klijenta kao dominantan materijal korišteno je drvo kako bi se unijela doza topline i prirode. Prostor nema balkon te su arhitekti odlučili povećati prozore i napraviti staklene stijene koje kreiraju dojam da je kompletan dnevni boravak jedan veliki balkon.

Loft

Za veći dotok svjetlosti napravljen je i veliki prozor na krovu koji dodatno osvjetljava dnevnu sobu. Kuhinjom dominira veliki kamin i betonska radna ploha koja se transformira u stol za objedovanje. Uporabom betona arhitekti su u prostor unijeli moderan industrijski šarm. Beton je osim u kuhinji iskorišten i na galeriji u toaletu te u spavaćoj sobi.

Loft

U dnevnom boravku je postavljena velika željezna konstrukcija s policama koja u svom donjem dijelu služi kao regal te postolje za televizor i Wi-Fi sustav dok se na galeriji pretvara u malenu biblioteku i ormar. Na ovaj način arhitekti su izbjegli slaganje više konstrukcija te je ova jedna velika maksimalno iskorištena i vizualno vrlo efektna. Na galeriji do koje vode željezne stepenice smještena je spavaća soba i kupaonica. Baš kao i u kuhinji i u spavaćoj sobi je iskorišteno veliko betonsko postolje na koje je uzdignut krevet.

Loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Related articles

Buro 24/7 Selection

više