Search

Savršen odmor: Imaginarna kuća na plaži za koju bismo voljeli da je stvarna

Savršen odmor: Imaginarna kuća na plaži za koju bismo voljeli da je stvarna

Tekst: D.D.

Image: Instagram (Child Studio)

Putovati ne možemo, maštati možemo. Upravo su se te činjenice držali dizajneri multidisciplinarnog londonskog studija Child Studio kad su kreirali imaginarnu kuću, eskapistično utočište od karantene u kojoj se nalazimo, pod nazivom Casa Plenaire.

Savršen odmor: Imaginarna kuća na plaži za koju bismo voljeli da je stvarna (фото 1)

Riječ "plenaire" znači "na otvorenom", a stavlja naglasak na emocionalno blagostanje i mir, nešto što mnogi ne osjećaju zbog zatvorenosti u svojim domovima. Kuća je zamišljena tako da svojim dizajnom evocira duh savršenog odmora, a arhitekti i dizajneri osmislili su je u suradnji s britanskim sustainable beauty brendom Plenaire.

Savršen odmor: Imaginarna kuća na plaži za koju bismo voljeli da je stvarna (фото 2)
Savršen odmor: Imaginarna kuća na plaži za koju bismo voljeli da je stvarna (фото 3)

U ovim nesigurnim vremenima prepušteni smo maštanju, o putovanjima, o idealnom interijeru, o bijegu iz stvarnosti - a sve to pretočeno je u ovu kuću. U pomalo skulpturalnom interijeru kuće, koja je podijeljena na zone: lounge prostor, terasa, spavaća soba i okrugli bazen, nalaze se ikonični komadi namještaja sa sredine 20. stoljeća dizajnera Pierrea Paulina, Eeroa Aarnija i Grete von Nessen, upotpunjeni s otkačenim i nostalgičnim memorabilijama.

Savršen odmor: Imaginarna kuća na plaži za koju bismo voljeli da je stvarna (фото 4)

Casa Plenaire se, naravno, nalazi uz more te je okružena samo prirodom i pravo je mjesto za wellness vikend iz snova. Sanjive prostorije koje su obasjane zrakama sunca kao da pozivaju na odmor, isključivanje iz svega i self-care. Zen atmosferi pridonosi i prigušena paleta boja, dominiraju zidovi boje pijeske, a ne možemo se oteti dojmu kako ovaj interijer, koji se tako savršeno stapa s jednako čarobnim eksterijerom, odaje počast eksperimentalnoj modernističkoj arhitekturi Eeroa Saarinena.

Iako ova fiktivna vila za odmor zasad postoji samo u obliku rendera stvorenih u 3D programima, nadamo se da će se nekome toliko svidjeti pa da će je vjerno i prenijeti u stvarni život. I to primjerice, na nekom grčkom otoku, u čiju bi se arhitekturu odmah uklopila. 

više