Search

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu

Trgovina brenda AlpStories


Image: Domagoj Kunić

AlpStories je kozmetički brend koji kombinira tradiciju ljekovite uporabe alpskoga bilja sa suvremenom tehnologijom pripreme, a agencija Brigada dobila je zadatak osmisliti koncept prodajnog mjesta i primijeniti ga na primjeru trgovine u zagrebačkom Arena centru

"Kako je srž brenda AlpStories upravo spoj Alpa i inovativne tehnologije, naša ga trgovina treba odražavati", kaže Zrinka Fadini, direktorica AlpStoriesa i dodaje: "Specifičnost naše trgovine je visokosofisticirani robot koji služi za pripravu kozmetike na licu mjesta, i to prema potrebama i odabiru kupca. Riječ je dakle o kozmetici po narudžbi." Naime, takav se robot inače koristi u medicinske svrhe zbog preciznosti.

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu (фото 1)

"Kao kontrast hladnoj tehnologiji, koristili smo prirodne materijale toplog drva jelovine i alpskog kamena škriljevca", kaže Damjan Geber, kreativni direktor agencije Brigada. S jedne strane, zidna je površina prekrivena kamenom, na kojemu su police s već gotovim proizvodima. Drugi je zid ispunjen posebno dizajniranim modularnim drvenim policama na kojima se nalaze proizvodi koje su kreirali sâmi kupci. Ispod njih nalaze se drveni blokovi za naglašavanje pojedinih artikala čija konstrukcija diskretno asocira na alpske vrhove.

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu (фото 2)

Dok su zidne plohe poslužile za prezentaciju proizvoda, središnji je blok sastavljen od također posebno dizajniranih modularnih pultova od bijelog MDF-a, posvećen je izravnom susretu kupca s brendom. Tu se nalazi još jedan uređaj sofisticirane tehnologije kojim se kupcima analizira koža i prema rezultatu kreira adekvatna kombinacija personaliziranih kozmetičkih proizvoda. Interaktivni monitori omogućuju kupcima da uz konzultacije s prodavačem sâmi pripreme kombinaciju ljekovitog bilja te vlastiti recept računalno proslijede robotu koji će ga pretvoriti u gotov proizvod.

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu (фото 3)

Središnja zidna ploha funkcionira kao brand wall potpuno prekriven autentičnim vizualom iz Alpa, a čitav prostor kombinacijom boja, materijala i struktura priziva svježinu alpskih vrhova. "Mislim da smo postigli cilj, a to je da AlpStories koncept trgovine dizajnom interijera komunicira spoj prirode s visokom tehnologijom, dok prostornom organizacijom naglašava personalizirani pristup svakom kupcu", zaključuje Geber iz Brigade.

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu (фото 4)

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu (фото 5)

Savršen spoj visoke tehnologije i toplog interijera u Zagrebu (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više