Search

Savršen stan poznate dizajnerice interijera

Savršen stan poznate dizajnerice interijera

Mirjana Mikulec vodi vas u Istanbul


Image: InDizajn

Ekipa InDizajna nedavno je posjetila najveći turski grad u potrazi za interesantnim interijerima. Jedna od postaja na tom putovanju bio je stan ugledne turske dizajnerice interijera Esre Kazmirci

Ako ste se ikad zapitali tko uređuje kulise za turske serije koje gledamo na malim ekranima, odgovor je Esra Kazmirci. Prava je zvijezda u rodnoj Turskoj, ali i šire. Iza nje je bezbroj uređenih interijera i kulisa, a o uspješnosti svakako svjedoči i njezin dom – reći da je luksuzan, gotovo da i nije dovoljno. Njena kuća smještena je u uglednoj četvrti u srcu najvećeg turskog grada s nevjerojatnim pogledom na Istanbul. "To mi je najdraže u ovoj kući. Pogled na Bospor", ističe dizajnerica, pokazujući na goleme prozore koji kao da brišu granicu između interijera i eksterijera.

Turska stan

Dvoetažna kuća prostire se na čak 340 četvornih metara i sigurno spada među najimpresivnije koje smo dosad posjetili. Uredila ju je sama Esra. Gotovo sve što se nalazi u njenom domu izrađeno je po mjeri. Posebnu je pažnju dizajnerica pridala rasvjetnim tijelima, pa tako kuća obiluje ugradbenom i indirektnom rasvjetom, od kojih tek rijetko koja ne nosi dizajnerski potpis i titulu ikone dizajna.

Turska stan

"Uređenje se pomalo razlikuje od mog uobičajenog stila," priča nam Esra, dok joj se u krilu igra preslatki psić Cupcake. "Htjela sam da bude više nalik manhattanskim stanovima, ali da zadrži naše tradicionalne elemente", dodaje i pokazuje nam na figurice i skulpture lokalnih umjetnika, koje krase police i kutke njena doma. Cijelim se domom provlače drvo, mramor i bronca kao svojevrsni lajtmotiv. "Htjela sam da bude pravi omjer luksuza i topline", objašnjava nam svoj izbor. Parket je postavljen u stilu francuskog veza, komode i zidne obloge također su drvene s mramornim i brončanim akcentima.

turska stan

Turska stan

"Jedna od najdražih prostorija u domu mi je kuhinja", nastavlja Esra i dodaje da je to jedina prostorija u domu u kojoj je pod prekriven isključivo mramorom. Zanimljiv dio jest manji odjeljak za doručak. Gornja etaža rezervirana je za roditeljsku spavaću sobu s kupaonicom i raskošnom garderobom, a isti tretman imaju i njeni sinovi na drugom kraju kata. Cijelim se prostorom protežu Esrini najdraži detalji i ukrasi, a to su knjige i cvijeće. "Svakog tjedna stavljamo nove bukete, to je najljepša dekoracija koju možete imati u kući."

Turska stan

Esrin dom stvarno me se dojmio. Bogataške kuće i stanovi nerijetko djeluju pretjerano i natrpano samo da se pokaže bogatstvo. Ovo je pravi primjer dijametralne suprotnosti. Svaki je centimetar pomno osmišljen i to se vidi, ali sve što se ovdje nalazi, nalazi se s razlogom, a ne radi razmetanja. I to je ono što treba znati, a Esra to svakako zna. Vidjeti njen dom i upoznati je bilo je odlično iskustvo, a rastajemo se kako bismo posjetili još jedan dom – onaj arhitektice Hande Koksal. No, o tome u nekoj idućoj kolumni.

Potražite više na: www.indizajn.rtl.hr

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više