Search

Sjajan redizajn stadionskih plastičnih sjedala

Sjajan redizajn stadionskih plastičnih sjedala

Novo ruho za nov život


Image: buro247.ru

Tvrtka namještaja Karimoku u suradnji s trima dizajnerima odlučila je starim sjedalima s Olimpijskog stadiona Kasumigaoka podariti nov život i na taj način sačuvati barem djelić legendarnog sportskog zdanja

U Tokiju se već započele pripreme za ljetne Olimpijske igre koje će se održati 2020. godine. Nekidan pokazali smo vam kako će izgledati službeni logo OI, a u tijeku je i izgradnja novog nacionalnog stadiona za čije je projektiranje zadužena Zaha Hadid, međutim, oko tog i ostalih pitanja vezanih uz njegovu realizaciju trenutno se u japanskoj javnosti vode žustre rasprave.

Koliko je zasad poznato, novi će se stadion graditi na mjestu nekadašnjeg stadiona na kojem su se održavale Olimpijske igre 1964. godine. Od nekad slavnog stadiona danas je zahvaljujući proizvođaču namještaja, tvrtki Karimoku, ostalo sačuvano 700 sjedala koji su u suradnji s trima industrijskim dizajnerima sjedalima podarili nov život u redizajniranom izdanju. Tako su stara plava sjedala poslužila kao sjedište novih stolica i klupa pojačanih drvenom konstrukcijom. Zanimljiv artefakt sportske povijesti u minimalističkom izdanju mogao bi zaintrigirati sve ljubitelje jednostavnog i funkcionalnog dizajna s bogatom poviješću. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više