Search

Skulpturalna teddy fotelja? Da, i nama zvuči čudno, ali stvarno postoji i izgleda aposolutno nedoljivo

Skulpturalna teddy fotelja? Da, i nama zvuči čudno, ali stvarno postoji i izgleda aposolutno nedoljivo

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Pratite li na satu? Stvarno? Jer ako ste posljednjih nekoliko mjeseci pažljivo čitali našu dizajn rubriku, sigurno ste primijetili tranzit teddy medvjedića u formu fotelje. Kao i epizodu u kojoj smo se osvrnuli na činjenicu da stolice sve čudnije izgledaju, zapravo genijalno! A ovog srpnja sve to ćemo spojiti u istu rečenicu, budući da je brend Pieces sada izradio foteljicu skroz uvrnutog oblika od čupavog materijala koji nas podsjeća na plišanog medu.

Skulpturalna teddy fotelja? Da, i nama zvuči čudno, ali stvarno postoji i izgleda aposolutno nedoljivo (фото 1)

Pieces je studio iz Brooklyna koji je osvojio internet javnost svojom shoppable kućom koju su svi mogli iznajmiti ili jednostavno kupiti komade upotrebljene u interijeru na stranici brenda. Uz komade s tuđim potpisima, suosnivači Pieces studija Jenny Kaplan, Chris Corrado i Taisha Coombs su specijalno za taj projekt izradili pojedine predmete. Posebnu pažnju osvojio je tepih od 18 metara u duginim bojama, koji je vijugao kroz dnevni boravak.

Skulpturalna teddy fotelja? Da, i nama zvuči čudno, ali stvarno postoji i izgleda aposolutno nedoljivo (фото 2)
Skulpturalna teddy fotelja? Da, i nama zvuči čudno, ali stvarno postoji i izgleda aposolutno nedoljivo (фото 3)

Ove sezone odlučili su se za kreiranje koloristički manje upadljivih komada, ali se i dalje radi o namještaju koji je na granici između umjetnosti i dizajna. Razmišljali su u bojama pijeska, zemlje i sunca. U okviru nove kolekcije tu je smirena varijacija "The Wavy Rug" tepiha u zemljanim tonovima, dok je stolić za kavu Dose sa strane presvučen plišom, dok se na gornjoj strani nalaze oniks i zeleni mramor.

Skulpturalna teddy fotelja? Da, i nama zvuči čudno, ali stvarno postoji i izgleda aposolutno nedoljivo (фото 4)

The Teddy Chair je zapravo prva stolica koju je ovaj studio konstruirao - poslije nekoliko prototipova svim dizajnerima je zaobljena stolica počela ličiti na svojevrsnog medvjedića, što je izbor presvlake učinilo lakom odlukom. Izabrali su čupavi materijal u boji čokolade, slonove kosti i pastelno roze. A tkaninu su pronašli u ponudi kompanije koja zapravo proizvodi materijal za proizvođače plišanih medvjedića. Apsolutno neodoljivo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više