Search

Sofa inspirirana Cardinom i Bowiejem sve je što smo ikad željeli smjestiti u svoj dnevni boravak

Sofa inspirirana Cardinom i Bowiejem sve je što smo ikad željeli smjestiti u svoj dnevni boravak

Izgleda genijalno

Tekst: L.L.


Image: Maisondada

Kineski brend namještaja Maisondada kreirao je sofu koja spaja modu i dizajn na do sada neviđeno šarmantan način. Na stvaranje upravo ovakve sofe dizajnere je navela jakna Pierrea Cardina koju je David Bowie nosio u spotu za pjesmu "Space Oddity" pa su komadu namještaja nadjenuli ime Major Tom, po liku iz istoimene pjesme, i kreirali ga tako da izgleda kao da kauč nosi jaknu. Postigli su to igrom bojama, a zatim sve zajedno uobličili u komad koji u isto vrijeme izgleda nevjerojatno udobno, elegantno i već na prvu privlači poglede.

Sofa inspirirana Cardinom i Bowiejem sve je što smo ikad željeli smjestiti u svoj dnevni boravak (фото 1)

Osim sofe, u istoj se kolekciji nalaze i fotelja i tabure, a zbog zaobljenih rubova i oblika koji izgledom podsjećaju na mjesec, vrlo je lako povezati zašto su upravo ovu seriju namještaja u Maisondadi odlučili povezati s poznatom Bowiejevom pjesmom. Kako stoji na službenoj stranici, njihov dizajnerski tim, na čelu s Thomasom Darielom, fasciniran je kako djelom i likom Cardina čiju je jaknu Bowie u spotu nosio, tako i samim pjevačem. Smatraju da su svojim komadima namještaja uspjeli prenijeti fascinaciju uspjesima koji su umjetnici na svojim poljima postigli jedinstvenim, bezvremenskim stilom te kako bi, sudeći prema njihovom dizajnu, i sami voljeli krenuti u istom smjeru.

Sofa dolazi u nekoliko boja, a nama se ipak najviše svidjela ona koja na najljepši način spaja crnu i ružičastu. Pronaći je možete na službenoj stranici brenda.

Sofa inspirirana Cardinom i Bowiejem sve je što smo ikad željeli smjestiti u svoj dnevni boravak (фото 2)

 

Sofa inspirirana Cardinom i Bowiejem sve je što smo ikad željeli smjestiti u svoj dnevni boravak (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više