Traži

13 inspirativnih ideja s Instagrama ako razmišljate o preuređenju spavaće sobe

13 inspirativnih ideja s Instagrama ako razmišljate o preuređenju spavaće sobe

Početak nove godine idealan je za takav makeover


Fotografija: Instagram

Spavaća soba u svakom domu zauzima posebno mjesto - ono na kojem se trebamo osjećati ugodno, smireno i relaksirano. No, osim opuštajućeg momenta ona ujedno mora biti funkcionalna i praktična te u vama ne bi trebala stvarati tjeskobu. Ako već neko vrijeme osjećate da to nije to kada u nju uđete možda je pravi trenutak da promislite o tome kako je došlo vrijeme da je jednostavno preuredite i u nju unesete detalje ili komada namještaja koji će je učiniti vašom oazom i utočištem u kojem volite boraviti. E pa, nova godina je odličan period kada biste se mogli i trebali upustiti u takav pothvat. 

Prije svega razmislite o tome koji stil i estetika vas smiruju i koji općenito u životu preferirate. Zapitajte se volite li više minimalizam ili svojevrsni eklekticizam, s kojim biste pak s druge strane trebali biti oprezni s obzirom na to da je riječ o specifičnoj prostoriji u stanu koja vas treba smirivati, a ne nervirati. Isto tako, promislite je li možda vaš problem leži u krevetu i dotrajalom madracu? Ne kaže se uzalud da je u spavaćoj sobi ipak najvažnija stvar dobar, kvalitetan madraca jer ako se svako jutro budite nenaspavani i kao da vas je netko isprebijao, onda je to definitivno stavka u koju biste trebali uložiti jer će vam se višestruko isplatiti. 

I dok neki od spavaće sobe očekuju samo krevet, noćne ormariće, ambijentalno rasvjetno tijelo i potpunu prozračnost, drugi će pak zbog kvadrature stana biti prisiljeni u nju uklopiti i garderobne ormare, radni kutak i slično. To nužno ne mora biti loše ako sve dobro osmislite, odnosno izbalansirate estetiku i funkcionalnost. Ono najbitnije je da si prije svega posložite prioritete, što vam je bitno od spavaće sobe, što vas pritom čini sretnom i mirnom osobom u njoj te što bi moglo utjecati pozitivno ili negativno na vaš san. Kako bismo vam ipak pomogli u procesu u sklopu članka vam donosimo 13 različitih ideja s Instagrama koji bi vam mogli kreativno pomoći u realizaciji…. 

Napišite komentar

više