Search

Split je dobio novi luksuzni hotel koji nosi ime \"Posh\"

Split je dobio novi luksuzni hotel koji nosi ime "Posh"

Tekst: A.P.


Image: POSH press

Grad pod Marjanom širi svoju ponudu i u njoj obuhvaća i goste dubljeg džepa. Od gastro ponude koja je doživjela boom u posljednje tri-četiri godine, festivala Ultra koji je stavio Split na mapu svjetskih događanja, pa sve do smještajnih kapaciteta koji su namijenjeni gostima profinjenijeg ukusa, Split proživljava pravu turističku renesansu koja grad čini kozmopolitskim središtem u kojem se isprepliću sve generacije i profili putnika. Ponudu će sigurno obogatiti i novi hotel koji je smješten na Zenti, jako atraktivnoj lokaciji za sve one koji žele blizinu šireg centra grada, ali zaziru od stalnog šušura koji vlada splitskim ulicama za vrijeme vrhunca sezone. Naime, od Zente se možete bez problema prošetati do centra, a kad vam zatreba mir, možete s povući u jedan od luksuznih apartmana koji u cjelini čine hotel imena Posh (otmjen op.a.). Posh ima sav sadržaj koji treba jednom luksuznom hotelu: opremljen fitness centar, privatnu garažu, bazen, wellness i spa zonu, jahtu za dnevne izlete, bicikle, punjenje za električni automobil i dozvoljavaju boravak kućnih ljubimaca. Projekt je povjeren poznatom arhitektonskom studiju Geci koji stoje iza brojnih hotela, privatnih rezidencija, ureda u Hrvatskoj i šire. Studio Geci je naime izradio projekt arhitekture te nakon toga i projekt interijera s opremanjem. To je jedan od vrlo rijetkih ureda ovlaštenog arhitekta gdje se može naručiti projekt koji je potpun od arhitektonskog dijela, ishođenja potrebne dokumentacije, izrade detaljnih nacrta produkt dizajna za potrebe interijera i dekorativni dio kao final touch proizvoda.

posh

posh


Riječ arhitekta: "Hotel Posh nastao je na postojećim gabaritima manjeg stambenog objekta kojeg je Studio Geci preoblikovao u ono što je vidljivo danas. Arhitektura kuće bitno se promijenila nadogradnjom etaža i preoblikovanjem fasada. Crni elementi vanjske stolarije sa staklenim frontama dali su osjećaj dubine prostora i luksuznost eksterijera. Bijela fasada zakrivljenih linija i naglašenih horizontalnih elemenata uravnotežuje volumen same građevine. Nadomak mora, lociran na Zenti ima pogled na marinu i izlazak na more s južne strane. Južna strana hotela dobila je svoj pompozan izgled atraktivnim bazenom koji se sastoji od više dijelova, plićeg dijela u kojem se nalaze ležaljke pa je moguće sunčati se dok su noge u vodi...i dubljeg dijela predviđenog za sjedenje za veća društva. Najzanimljiviji dio eksterijera svakako je namještaj, točnije Vondom i Fru Fru suncobrani koji trepere na vjetru i stvaraju poseban ugođaj, a kada su zatvoreni imaju gotovo skulpturalnu formu. Pazilo se na svaki detalj, tako da samo hotel, koji je inače all suites hotel 5* s luksuznim apartmanima, ima izlaz na terasu koji je skriven od pogleda iako je u urbanoj jezgri.

posh

posh

Hotel se sastoji od 6 luksuznih apartmana od kojih samo jedan ima jednu spavaću sobu, ostali su s dvije spavaće sobe s en suite kupaonicama , kuhinjom dnevnim boravkom i blagovanjem. U prizemlju hotela nalazi se foaje s prostorom za sjedenje i izlaskom na terasu i prostor oko bazena, dok se u suterenu nalazi restoran za doručak koji može biti serviran gotovo bilo gdje, wellness dio sa saunom i prostorom za masaže tretmane i ozbiljno opremljenom teretanom. U podrumskim etažama nalazi se servisni dio s parkirališnim mjestima. Hotel odaje dojam luksuza i u njega je uistinu uložen trud u svaki detalj od materijala koji su upotrebljeni do opreme koja je dobavljena od najpoznatijih brendova. Svaki detalj od ručnika i plahta usklađen je dizajnom i imenom samog imena. Ovaj hotel svakako ima notu i dašak investitorice koja je pratila svaki korak prilikom rada izrade projekta čime se ostvarila jedna lijepa i dugoročna suradnja."

posh

posh

posh

posh

posh

posh

posh

posh

posh

posh

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više