Search

Splitski ured ispunjen kreativnom atmosferom

Splitski ured ispunjen kreativnom atmosferom

Ugodan i funkcionalan uredski prostor koji potiče kreativnost i timski rad

Urednik: A.P.


Image: PR

Nov izgled splitske programerske firme Codeanywhere djelo je mlade apsolventice arhitekture Mire Matulović

Mira se u svom premijernom uređenju interijera vodila namjerom da stvori prostor koji je ugodan, funkcionalan i potiče kreativnost i timski rad. Osnovna ideja bila je zapravo stvoriti interijer koji neće biti preopterećen detaljima i koji će biti u skladu s duhom firme, te prostor koji će svojom funkcijom i oblikovanjem pružiti osjećaj ugodne radne okoline, a svojom organizacijom olakšati svakodnevnu komunikaciju i suradnju.

ured

Ured je smješten na dva kata koji su uređeni u istom stilu, ali zbog različitih potreba imaju različitu prostornu organizaciju. Donji kat udomljava recepciju, salu za sastanke i malo formalniji ured, dok je gornji kat organiziran kao open space. Da bi se dobio open space industrijski koncept, spušten je strop i srušeni su svi nepotrebni pregradni zidovi. Čitav prostor odiše industrijskim uređenjem, no hladnoća metala i sivila oplemenjena je drvenim detaljima kako bi prostor dobio na toplini i udobnosti. Instalacije nisu sakrivene već su provučene kroz viseće metalne kanalice zbog konstantnih potreba za dodavanjem mrežnih i drugih kabela.

ured

Sala za sastanke višenamjenski je prostor koji služi primarno za održavanje sastanka, ali i kao blagovaonica i igraona, s obzirom da se zaposlenici odmaraju i zabavljaju u pauzama, igrajući se na igraćim konzolama. Dekoracija sobe za sastanke iz tog je razloga napravljena u skladu s njima najdražom zanimacijom, Mario Kart posterima i stiliziranim igraćim konzolama. Kako bi se postigla vedrina i opuštenost u sali za sastanke postavljen je umjetni "travnati" zid.

ured

Kako bi se zaposlenici osjećali ugodno, ali i zbog neprekidnih sati koje programeri provedu za svojim radnim mjestom, omogućen im je mali "lounge dio ili dnevni boravak ureda" s foteljama, koji ujedno služi i za održavanje neformalnih sastanaka. Da bi svi u svako vrijeme bili upućeni u ideje i promišljanja ostatka tima, papiri su zamijenjeni velikim crnim pločama za ispisivanje. "Dnevni boravak" često posluži i kao radno mjesto zaposlenika kada im dosadi sjediti za radnim stolovima. Uz "dnevni boravak" je i kutak u kojem se može popiti kava, s beskonačnim zalihama zdravih i malo manje zdravih grickalica. Police ureda ispunjene su knjigama zajedničke biblioteke koja neprestano raste.

ured

Svakom detalju posvećena je posebna pažnja, a dekoracija ureda u skladu je s navikama kolektiva firme koji su veliki zaljubljenici u sagu o "Ratovima zvijezda" pa zidove krase i posteri s tim motivima. Krajnji je rezultat produktivan i uspješan ured koji balansira udobnost i toplinu doma s profesionalnom poslovnom atmosferom.

ured

ured

ured

ured

ured

ured

ured

ured

ured

ured

ured

Related articles

Buro 24/7 Selection

više