Search

Sretne boje u 2020. mogle bi vam pomoći u ovogodišnjem uređenju interijera

Sretne boje u 2020. mogle bi vam pomoći u ovogodišnjem uređenju interijera

One s kojima ne možete pogriješiti

Urednik: BURO.

Image: Maree Homer,
homestolove.com.au,
Pinterest

S ulaskom u novu godinu, naslušali smo se svakakvih savjeta koji će je učiniti boljom, stabilnijom i bogatijom. Već su nas prva tri mjeseca odvela u sasvim drugačijem smjeru, pa su pojedini naši planovi ostavljeni sa strane. Pozitivne su vijesti da smo se primili proljetnog čišćenja, a krenuli smo i s malim preinakama u svojem domu. Pa smo se, u to ime, prisjetili popisa it boja koje smo zatim povezali uz uređenje interijera te dobili rezultat koji nam se svidio već u samom početku.

Uz nijansu klasične plave, onu koju je institut Pantone ove godine proglasio bojom godine, postoji još nekoliko načina na koje možete odrediti koje su boje zapravo stvorene za vas, koje će prostor dovesti na novu razinu te one koje će vas, na kraju krajeva, učiniti sretnijima. Te su boje određene feng shui filozofijom te bi, prema nekim vjerovanjima, trebale donijeti ljepši i bolji protok energije. Iako je feng shui posebno fokusiran na pozicioniranje namještaja u određenoj prostoriji, veliku ulogu u istoj filozofiji igraju i boje.

fullhouseid.com

Tako je 2020. godina proglašena godinom bijele i plave te će iste te boje, uklopite li ih u svoj interijer, prema nekim vjerovanjima, u vaš dom unijeti novu dozu sreće. Čak i ako ne vjerujete u feng shui i metode uređenja doma koje počivaju na sličnim principima, plava i bijela apsolutni su trend i prema riječima brojnih dizajnera. Upravo je zato, sada pravo vrijeme za nabavu detalja poput jastučića, vaza, okvira, tepiha, zastora, bojenje zidova u omiljenu nijansu plave ili dodatak osvježenja uz bijele tonove namještaja.

Planirate li ili su vas okolnosti natjerale na obnovu stana ili kuće, svakako razmislite i kakvoj lijepoj, baršunastoj i plavoj sofi ili pak fotelji, kuhinji u tonovima plave, a zatim sve nadopunite bijelim detaljima.

Tim Young, housebeautiful.com

Pripazite kako u korištenju ovih boja ne biste pretjerali pa tako uz preveliku količinu bijele u vlastitom domu stvorili previše sterilnu atmosferu, a tamnijim plavim tonovima prostor učinili mračnijim i uspavljujućim. Dozirajte pametno pa stvorite dom kojem ćete se diviti još dugo nakon preuređenja.

homebunch.com

igneoyalari.net

thelilypadcottage.com

luvlydecora.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više