Traži

Sretne boje u 2020. mogle bi vam pomoći u ovogodišnjem uređenju interijera

Sretne boje u 2020. mogle bi vam pomoći u ovogodišnjem uređenju interijera

One s kojima ne možete pogriješiti

Tekst: L.L.


Fotografija: Maree Homer,
homestolove.com.au,
Pinterest

 

S ulaskom u novu godinu, naslušali smo se svakakvih savjeta koji će je učiniti boljom, stabilnijom i bogatijom. Na tom smo popisu pronašli i boje koje smo zatim povezali uz uređenje interijera te dobili rezultat koji nam se svidio već u samom početku.

Uz nijansu plave, onu koju je Pantone ove godine proglasio bojom godine, postoji još nekoliko načina na koje možete odrediti koje su boje zapravo stvorene za vas, koje će prostor dovesti na novu razinu te one koje će vas, na kraju krajeva, učiniti sretnijima. Te su boje određene feng shui filozofijom te bi, prema nekim vjerovanjima, trebale donijeti ljepši i bolji protok energije. Iako je feng shui posebno fokusiran na pozicioniranje namještaja u određenoj prostoriji, veliku ulogu u istoj filozofiji igraju i boje.

fullhouseid.com

Tako je 2020. godina proglašena godinom bijele i plave te će iste te boje, uklopite li ih u svoj interijer, prema nekim vjerovanjima, u vaš dom unijeti novu dozu sreće. Čak i ako ne vjerujete u feng shui i metode uređenja doma koje počivaju na sličnim principima, plava i bijela apsolutni su trend i prema riječima brojnih dizajnera. Upravo zato, siječanj je pravo vrijeme za nabavu detalja poput jastučića, vaza, okvira, tepiha, zastora, bojenje zidova u omiljenu nijansu plave ili dodatak osvježenja uz bijele tonove namještaja.

Planirate li ove godine obnovu stana ili kuće, svakako razmislite i kakvoj lijepoj, baršunastoj i plavoj sofi ili pak fotelji, kuhinji u tonovima plave, a zatim sve nadopunite bijelim detaljima.

Svakako pripazite kako u korištenju ovih boja ne biste pretjerali pa tako uz preveliku količinu bijele u vlastitom domu stvorili previše sterilnu atmosferu, a tamnijim plavim tonovima prostor učinili mračnijim i uspavljujućim. Dozirajte pametno pa stvorite dom kojem ćete se diviti još dugo nakon preuređenja.

Tim Young, housebeautiful.com

 

homebunch.com

 

maisoncreative.com

 

igneoyalari.net

 

thelilypadcottage.com

 

luvlydecora.com

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar