Search

Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san

Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san

Tekst: BURO.

Elsa Hosk je poznato ime modeling scene i jako je popularna na Instagramu zahvaljujući svojim coolerskim modnim kombinacijama, ali u posljednje vrijeme stječe sve više fanova zbog promišljenih dizajnerskih igara. Karantena nas je „uokvirila“ zidovima stanova u kojima živimo, a zbog scena iz Elsinog doma online svijet je poludio! Radi se o stanu u njujorškom kvartu SoHo, a koji je ispunjen arty i dizajn namještajem i detaljima.

Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 1)

Elsa se bavi manekenstvom od svoje 15. godine i oduvijek je željela imati stan u New Yorku. Kada je pronašla ovu nekretninu zatekla ju je u jako lošem stanju, ali se zaljubila u potencijal prostora kada je vidjela nevjerojatnu visinu stropova i ogromne prozore koje okružuju gole cigle. Renoviranje je trajalo 2 godine i radove je vodila tvrtka Alveary Architecture, ali dosta njenih ideja nije bilo moguće sprovesti u djelo zbog gradskih propisa jer se naime radi o povijesnoj zgradi. Ipak, kad pogledate njen „Apartment Tour“ koji je podijelila na svom IGTV kanalu (video je do sada pogledalo preko pola milijuna ljudi i trebate ga ogledati do kraja da vidite što je tu tako posebno, hint – baš sve) shvatit ćete da je stvarno bilo vrijedno truda.

Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 3)

Kada pogledate komade koji su u stanu, bit će vam teško povjerovati da nije angažirala dizajnera interijera, ali vjerujte nam da nije. Sve u stanu je odraz njenog karaktera. To što je uštedjela na profesionalnoj pomoći, potrošila je u lovu na vintage namještaj i u tome je bila više nego uspješna! Sada je, između ostalog, u njezinom vlasništvu Ettore Sottsass ogledalo, Mario Bellini sofa i dvije Pierre Paulin fotelje. A ako se bolje zagledate, vidjet ćete da na zidu u dnevnoj sobi visi originalni Picasso kojeg je kupila na jednoj aukciji. Tu je i nekoliko komada koji je podsjećaju na rodnu Švedsku, kao što je vintage Märta Mås Frätterström tepih.

Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 4)
Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 5)

Donji nivo stana koji je kompletno otvoren, uredila je tako da postoje male zone koje su posebne i zaokružene: čim se uđe u prostor, vidi se udoban kutak s čupavom stolicom i mekanim tepihom, zatim open space kuhinja, sljedeća zona je blagovaona koja je idealna za priređivanje večera i naposljetku velika dnevna soba s dva kauča. Jedan je Mario Bellini "Modular", a nasuprot je Bernhardt kauč od buklea koji je manekenka impulzivno kupila kada ga je vidjela na Instagramu. Što se tiče rasvjete, kako bi osvijetlila tako visok prostor odlučila se za predimenzionirane Noguchi papirne lustere. Jedina odvojena prostorija na tom nivou jest gostinjska soba uz koju je i kupaona u kombinaciji mramora i nježnoružičaste boje.

Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 6)
Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 7)
Stan manekenke Else Hosk je pravi vintage san (фото 8)

Na galeriji iznad kuhinje, smještena je spavaća soba koja je najudobnija prostorija u stanu, a uredila ju je po istom principu kako slaže dnevne odjevne kombinacije: kombiniranjem različitih tekstura, materijala i boja. Iznad kreveta pažnju privlači vintage Murano luster ružičaste boje, kao i mala noćna lampa u obliku gljive također od Murano stakla koja je trenutno na svim listama najpoželjnijih predmeta za kuću. Bez sumnje Elsa je dokazala da ima nepogrješiv talent za uklapanje namještaja i detalja u cjelinu koja je toliko promišljena i privlačna da se ne možemo prestati diviti njenom ukusu. Bravo Elsa.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više