Search

Stan s toboganom kao iz dječjih snova

Stan s toboganom kao iz dječjih snova

Jedinstven i šarmantan


Image: Ki Design Studio

Ako ste pomislili da ste krivo pročitali kako se radi o stanu s toboganom, niste. Ukrajinski Ki Design Studio ostvario je dječje snove vlasnika i u interijer smjestio veliki tobogan koji povezuje galeriju s ostatkom prostora

Tko kaže da se dječji snovi ne mogu ostvariti? Vratimo se na sekundu u vrtićke dane i vrijeme provedeno u parku s raznim penjalicama, vrtuljcima i ljuljačkama. Sigurno se sjećate da je najveća gužva uvijek bila oko ljuljačka i tobogana. A zamislite da u svom životnom prostoru imate priliku penjati se i spuštati koliko god puta poželite. Sretnici kojima je ukrajinski studio Ki Design Studio uređivao stan mogu uživati u toj dječjoj razonodi svaki dan, a vjerujemo da svi gosti koji zakorače u njihov stan ne mogu ostati ravnodušni i ne propuštaju priliku spustiti se barem jednom. 

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 1)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 2)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 3)

Stan se nalazi na najvišem katu zgrade iz 1917. godine i iziskivao je potpunu renovaciju, koja je osim interijera zahvatila i sâm tlocrt stana. Na donjem je katu smještena dnevna soba, blagovaonica, kuhinja, spavaća soba, ali i sobe koje će u budućnosti vjerojatno postati dječje. Do gornjeg kata vode stepenice koje su sada smještene na drugi kraj stana jer su u originalnoj verziji previše razdvajale prostor. Novim tlocrtom dizajneri su djelomično odvojili kuhinju i dnevni boravak, a "granicu" čini vertikalni vrt smješten na zidu kuhinje koji bi inače bio neiskorišten i prazan.  

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 4)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 5)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 6)

Gornji kat obiluje prirodnom svjetlošću zahvaljujući brojnim prozorima, a to istovremeno znači i prekrasan pogled na noćno nebo iz kućnog ureda, glavne spavaće sobe s garderobom i kupaonicom te gostinjske sobe s privatnom kupaonicom, koje su vlasnici odlučili smjestiti na gornji kat. Od materijala u cijelom interijeru dominira drvo i prirodna paleta boja – topla bijela, topla svijetlosiva, grafitno siva i boja hrastovine, dok tirkizna služi kao akcentna i korištena je uglavnom na stolicama i tkaninama, sjajno podižući uniformiranost palete boja. Rasvjeta je vrlo nenametljiva, uglavnom ugrađena ili je riječ o reflektorima, osim zanimljivih staklenih kugli koje vise iznad kuhinjskog šanka. 

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 7)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 8)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 9)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 10)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 11)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 12)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 13)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 14)

Očekivano, najveći izazov za arhitekte bio je upravo i najzanimljiviji element interijera – tobogan. Zapreku prilikom smještanja tobogana predstavljao je strop između dviju etaža jer je nosivi zid. Nakon eksperimentiranja, skiciranja i izrada maketa u stvarnoj veličini dizajneri su pronašli savršenu poziciju i, priznat ćete, rezultat izgleda sjajno! Uz ogroman srebrni tobogan u interijeru se nalazi i diskretni kamin, a nakon napornog dana stanari se mogu opustiti i u ležaljci koja visi u dnevnom boravku. Stan iz snova!

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 15)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 16)

Stan s toboganom kao iz dječjih snova (фото 17)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više