Search

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu

Moderan dom ugodne atmosfere

Urednik: Tina Kovačiček

Image: Robert Leš

Pogled na tornjeve katedrale i šarmantnu Vlašku ulicu

U centru grada, u novoizgrađenom Ban centru smjestila se ova ugodna gradska oaza. Ovaj suvremen dom od 160 kvadrata, prilagođen je potrebama i načinu života moderne tročlane obitelji. Stilski je usklađen sa zgradom u kojoj se nalazi, kao i željama vlasnika da imaju ugodan i skladan dom koji djeluje toplo i umirujuće.

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 1)

Iako se radi o novogradnji, koncept prostora je u skladu s idejama arhitektice Sandre Meštrović pomalo izmijenjen. Preko zatvorenog ulaznog prostora otvara se pogled kroz dnevni boravak na van, usmjeren prema katedrali i šarmantnoj Vlaškoj ulici. U organizaciji prostora odvojene su noćna i dnevna zona tako što je soba uz boravak postala radna odnosno gostinjska, njena kupaonica ujedno i gostinjski wc, a pretprostor sezonska garderoba, dok je na dvorišnoj - južnoj strani odvojena pretprostorom, noćna zona s dvije spavaće sobe, kupaonicom i gospodarstvom.

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 2)

Same kupaonice potpuno su redizajnirane u odnosu na standardni projekt izborom sanitarija, konceptom rasvjete i velikih ogledala i tematikom prirode i vode unesene mozaicima u boji plave lagune ili čiste rijeke.

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 3)
Novim detaljnijim projektom interijera usklađena je organizacija prostora s rasvjetom, naglašene su ali i usklađene zone u prostoru. odabrani su svi materijali i boje. Svaki prostor priča je za sebe a istovremeno dio harmonične cjeline.  Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica čine jednu povezanu cjelinu kojom dominira fascinantan pogled iako se bogatim dekorima može potpuno izdvojiti i dobiti intimniji ugođaj. Zaigranost i vedrinu u miran prostor unose boje, slike i detalji a dodatni ugođaj topline daju hrastov pod, pomno birani tepisi i rasvjeta bogata mogućnostima personaliziranih scena.

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 4)

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 5)

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 6)

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 7)

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 8)

Stan u srcu Zagreba s pogledom na katedralu (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više