Search

Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor

Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Mali stan nikako ne smije biti izgovor za dosadan interijer! Ono s čim se svi vlasnici manjih prostora neizbježno susreću je manjak prostora za odlaganje stvari i tako se, ormar po ormar, često stanovi pretvore u skladište. Ako ste ponosni vlasnik stančića razmislite kako da se izvučete s klizavog puta u gomilanje stvari. Marie Kondo može biti saveznik, ali ne morate ni biti toliko ekstremni, dovoljno je da sagledate prostor ponovo i razmislite što bi sve moglo imati i više funkcija i poslužiti kao skriveno mjesto za čuvanje viška stvari. Ovaj stan u Washingtonu, koji je uredila Zoe Feldman, je odličan primjer za to.

Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 1)
Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 2)
Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 3)

Radi se o stanu s jednom spavaćom sobom, a vlasnica Karine Shebaclo se nije željela odreći nijednog elementa koji joj je potreban za svakodnevicu. Također je željela da interijer jasno očitava njezin optimističan pogled na život. Prije renoviranja stan je bio u vrlo lošem stanju, stropovi su bili spušteni, kuhinja nije promijenjena od osamdesetih godina, a mali prozori su činili prostor mračnim. Feldman i Shebaclo odlučile su se za šok terapiju i sobu po sobu su "presvukle" vibrantnim bojama i uzorcima koji su sve samo ne diskretni.

Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 4)

Čim se uđe u stan tu je "zid" prekriven otkačenim grafičkim tapetama "City Plan" dizajnerice Kate Zarembe koje su inspirirane mapom Washingtona, ali kada se zagledate tu su i zlatne ručke, jer je to zapravo ormar koji se proteže cijelom dužinom nevelikog hodnika. Ormar je podijeljen na dvije cjeline, u jednom dijelu je pribor za kuhinju, a u drugom krilu se čuvaju kaputi. Kako u kuhinji nema prozora Feldman se odlučila za pastelno ružičastu nijansu nalik onoj u Quirk hotelu u Richmondu i uparila ju je s Carrara mramornom pločom koja prekriva sve donje elemente.

Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 5)
Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 6)

Kuhinja je imala šank i "prozor" u zidu, u stilu osamdesetih, prema dnevnom boravku, a dizajnerica je odlučila to iskoristiti tako što ga je s jedne strane zatvorila kako bi dobila dodatni prostor za gornje kuhinjske elemente. Dok je s druge strane napravila malu nišu s policama koja se nalazi iznad blagovaonskog stola. Nišu je obložila Zaremba tapetama s printom očiju, što je inspirirano time da je Shebacio oftalmolog. Dio za objedovanje ima mali ugrađen drevni separe koji se otvara i u sebi krije dodatni prostor za odlaganje.

Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 7)
Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 8)
Stančić kao bombon: Prepišite trikove kako najbolje iskoristiti mali prostor (фото 9)

Čak su i iznad šanka dodale nekoliko polica za omiljene zbirke recepata i biljke. Pametnom prostornom organizacijom uspjele su od ovog nekada tamnog i turobnog stana napraviti oazu u svijetlim bojama. Dnevna soba je ispunjena bojama, printevima i detaljima, dizajnerica je hrabro išla na "više je više" igru i moramo priznati da ju je uspješno prešla!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više