Search

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor

Villa Martinuzzi


Image: PR

Moderna nadogradnja stare kamene kuće rezultirala je impresivnom vilom za odmor, čija je rekonstrukcija poštivala autentičan istarski krajolik u kojem se nalazi

Iako je pojam "istarske vile" u posljednje vrijeme postao sve učestaliji, Villa Martinuzzi nadomak Pule, puno je više od toga. Izolirana i smještena na brdašcu unutar šume, arhitektonsko je to zdanje koje se može pohvaliti i svojom interesantnom povijesnom pričom koje se iza nje krije. Izgrađena davne 1890., kuća je promijenila nekoliko vlasnika, a danas je u rukama osobe, koja kaže kako je u nju, od trenutka kupnje puno uloženo, ali da su volja i ljubav prema cijelom projektu i realizaciji bili glavni motivatori. Čemu svjedoči upravo ono što danas i vidimo, reprezentativni primjerak arhitekture.

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 1)

Iako se radilo o svojevrsnoj nadogradnji kuće, vlasnici su isključivo željeli kao rezultat dobiti spoj starog i novog, povezan naravno u smislenu estetsku cjelinu autentičnog i modernog, a za to su svoje povjerenje dali arhitektici Nataši Jozipović iz studija Tobis inženjering. I dok je unutrašnjost kuće potpuno minimalistička scenografija s dozom industrijskog stila i ravnih linija, s naglaskom na bijelu i sivu boju, eksterijer se svojim vizualnim izričajem držao uglavnom izvornosti same ljepote krajolika, s dodatkom modernosti, u koji je uklopljen.

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 2)

Tako su u 400 kvadratnih metara smještene prostrana dnevna soba u kojoj je naglasak na kamenim zidovima, drvenim gredama te visokim stropovima, kuhinja i blagovaonica, a vila se ujedno može pohvaliti i s pet spavaćih soba, kao i sa četiri moderne kupaonice s podnim grijanjem. A svatko kome se pruži prilika boraviti u ovom šarmantnom zdanju s mediteranskim štihom, razveselit će i pogodnost korištenja saune, velikog vanjskog bazena, kao i multimedijalne sobe za igranje…

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 3)

Vrt kao i malen vinograd detalji su koji će goste neočekivano i izravno odvesti te zavesti u jednu autentičnu istarsku priču, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Prirodna ljepota, puno sunca, opojni mirisi Mediterana, okruženje koje potiče na relaksaciju kao i uživanje u potpunoj izolaciji, blizina mora... dovoljni su faktori koji su Villu Martinuzzi svrstali u jedno od trenutno najpoželjnijih mjesta za odmor na hrvatskoj obali.

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 4)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 5)

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 6)

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 7)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 8)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 9)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 10)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 11)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 12)

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 13)

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 14)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 15)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 16)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 17)Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor (фото 18)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više