Search

Staro potkrovlje u Beogradu pretvoreno u prekrasan stan

Staro potkrovlje u Beogradu pretvoreno u prekrasan stan

Prošlost i sadašnjost u savršenoj sinergiji

Ana Pavić


Image: Srđan Bosnić

Arhitektonski studio Pujo iz Beograda osmislio je savršeno potkrovlje u kojem se isprepliću elementi prošlosti i modernog vremena

Arhitektice Maja Pavićević i Biljana Turanjanin Pujo preuzele su projekt pretvaranja starog potkrovlja u udobnu gradsku oazu koja se prostire na 120 metara kvadratnih. Klijent je poželio zadržati rustikalnu atmosferu, ali uz dodatnu svjetlost i pročišćenost. Vođeni tim željama arhitekti su srušili pregradne zidove i tako dobili na prostoru, a problem dotoka svjetlosti su riješili s četiri velika krovna prozora koja osiguravaju dovoljnu količinu prirodnog osvjetljenja.

Beograd

"Dnevna soba, kuhinja i blagovaona čine jedan prostor, odvojen od ulazne zone stupovima. Naizmjeničan ritam pilastara i otvora popraćen je podnom rasvjetom u jednom dijelu i visilicama u drugom, naglašavajući procijepe. Prostor u potkrovlju je nekada imao potpuno drugačiju strukturu - naravno prilagođenu potrebama vremena s početka prošlog stoljeća. Restauracijom je stvorena scenografija za interesantne predmete koji su personalizirali ambijent i koji govore o rafiniranoj senzibilnosti investitora."

Beograd

Beograd

"Spavaći blok čine dvije sobe, gostinjsko-radna i spavaća sa svojim kupaonicama. Glavna spavaća soba je komforna i udobna i iz nje na međurazini prelazimo u sasvim drugačiji prostor - glavnu kupaonicu lociranu u samoj kupoli zgrade. Autentična kupola obložena drvetom je kompletno restaurirana i s ukopanom, centralnom, hidromasažnom kadom doprinosi da  ambijent odiše posebnim, egzotičnim i pomalo ekstravagantnim šarmom. Kompletan stan je čaroban i poetičan. U potpunosti smo sigurne da smo započele proces u kojem će kroz vrijeme cjelokupan ambijent pretrpjeti još puno neočekivanih preobražaja, jer ovakav prostor živi zajedno s čovjekom u njemu." kazale su arhitektice.

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Web: www.pujo.rs

Related articles

Buro 24/7 Selection

više