Search

Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova

Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova

"50 manga stolaca" by Nendo


Image: buro247.ru

Svaki od 50 stolaca nove kolekcije dolazi u drugačijoj izvedbi, ali prati imaginarne, apstraktne linije koje podsjećaju na japanske stripove u kombinaciji s japanskim grafičkim izričajem 19. stoljeća.

Cijenjeni dizajnerski japanski studio Nendo, predstavio je na nedavno održanom Milanskom tjednu dizajna kolekciju svojih iluminirajućih stolaca, inspiriranu japanskim stripovima - mangama. Kako bi cjelokupno predstavljanje bilo upečatljivije, sve to skupa uklopio je u eksterijer jednog povijesnog arhitektonskog zdanja.

Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova (фото 1)

Radi se o 50 sličnih stolaca u srebrnoj zrcalnoj izvedbi koji su zapravo kreirani i moći će se vidjeti u njujorškoj galeriji Friedman Benda, a koje odlikuje jednostavna, ali apstraktna konstrukcija s naglaskom na raznolikost oblika. Naime, svaki stolac dolazi u drugačijoj izvedbi s pomaknutim karakterom, ali prati imaginarne linije koje podsjećaju na japanske stripove u kombinaciji s japanskim grafičkim izričajem 19. stoljeća. Pomaknuta forma, naglašenost materijala, dekorativan efekt... samo su neki od elemenata koji su i ovaj put Nendo vinuli u nebesa produkt dizajna.

Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova (фото 2)Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova (фото 3)Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova (фото 4)Stolci kao rezultat igre dizajna i japanskih stripova (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više