Search

Stolice od samo dva elementa nevjerojatno su udobne i mislimo da bi vrlo brzo mogle postati apsolutni hit na tržištu

Stolice od samo dva elementa nevjerojatno su udobne i mislimo da bi vrlo brzo mogle postati apsolutni hit na tržištu

Sjajan dizajnerski komad predstavio je finski brend namještaja Artek

Tekst: L.L.

Image: bouroullec.com

Jedan je francuski studio pod vodstvom kreativnog dua Ronana i Erwana Bouroulleca dizajnirao genijalne stolice napravljene od tek metalnog okvira i jednog jedinog komada užeta. Kolekciju su nazvali The Rope Chair, a inovativne stolice nastale su u suradnji s finskim brendom namještaja Artek.

Stolice od samo dva elementa nevjerojatno su udobne i mislimo da bi vrlo brzo mogle postati apsolutni hit na tržištu (фото 1)

Ovakve su stolice nevjerojatno lagane upravo zato što su napravljene od šupljih metalnih cijevi, a zatim je istima dodano crno ili bijelo uže koje na neobičan način povezuje metalne cijevi i čini više nego zanimljiv komad namještaja. Posebno nam se sviđa činjenica da su dizajneri, osim izgledu, posebnu pažnju posvetili i udobnosti pa se tako uže vrlo lako prilagođava obliku tijela osobe koja na stolici sjedi te dopušta opuštanje u nekoliko poza, od kojih baš niti jedna ne izaziva nelagodu.

Osim toga, stolice iz The Rope Chair kolekcije praktične su za spremanje te ih se može objesiti na zid ili spremiti jednu u drugu.

Zbog minimalističkog dizajna ovakve će se stolice odlično uklopiti u baš svaki prostor te ih možemo zamisliti kako na ozbiljnijim mjestima poput poslovnih ureda, tako i u jednostavnim dnevnim boravcima uređenim u skandinavskom stilu. Genijalno, zar ne?

Stolice od samo dva elementa nevjerojatno su udobne i mislimo da bi vrlo brzo mogle postati apsolutni hit na tržištu (фото 2)

 

Stolice od samo dva elementa nevjerojatno su udobne i mislimo da bi vrlo brzo mogle postati apsolutni hit na tržištu (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više