Search

Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine

Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine

Kuća 33


Image: Robert Niederl

Kuća 33 projekt je arhitekta Zorana Bodrožića. Riječ je o ultramodernoj, niskoenergetskoj obiteljskoj kući u Beču smještenoj na vrhu planine Pötzleinsdorfer, a koja se može pohvaliti i čarobnim pogledom na grad

Ako ste mislili da je nemoguće istovremeno biti dijelom urbanog života i prirode, prevarili ste se. Upravo tu dvostruku funkciju ima jedna moderna obiteljska i niskoenergetska kuća u Beču, koja je smještena na samom vrhu planine Pötzleinsdorfer. Riječ je o odličnom projektu imena Kuća 33 arhitekta Zorana Bodrožića, koji je uspio implementirati prirodu u jedno moderno, veličanstveno zdanje, ali i obrnuto. Naime, vlasnici ovog velebnog objekta mogu prije svega uživati u prekrasnom pogledu na grad Beč te se istovremeno osjećati slobodno i udaljeno od gradske vreve. U sklopu ovog projekta, dolazila je tako i izolacija koju su vlasnici silno priželjkivali.

Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 1)
Kuća 33 tako ima tri etaže, ali i tajni vrti, odnosno zeleni pojas koji ju okružuje. Ono što je upečatljivo jest da je njezina vanjština uglavnom ostakljena, dok interijer neodoljivo podsjeća na kakav atrij koji je dodatno naglašen modernističkim i minimalističkim stilom uređenja. Kamen, tamni i dark tonovi, segmenti drva, ono je što igra u scenografiji, a posebno se ističe moment unutarnjeg bazena.
Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 2)
Ne moramo ni spomenuti kako je kuća opremljena i vrhunskom, pametnom tehnologijom u korelaciji s najelegantnijim dizajnerskim elementima u svakom kutku. A kako bi se što bolje sjedinili vanjski i unutarnji prostori, fluidnost je ono na čemu se ovdje itekako radilo, što je sve skupa rezultat sjajne inicijalne ideje, ovog danas zaista impresivnog projekta. Prošećite u nastavku teksta kroz ovaj genijalan projekt...
Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 3)
Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 4)
Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 5)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 6)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 7)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 8)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 9)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 10)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 11)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 12)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 13)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 14)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 15)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 16)Super moderna obiteljska kuća smještena na samom vrhu planine (фото 17)

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više