Search

Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno

Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno

Sinot Yacht Architecture & Design studio kreirao je nevjerojatan projekt

Tekst: L.L.


Image: SINOT YACHT ARCHITECTURE & DESIGN

Na nedavno održanom "Monaco Yacht Showu" predstavljena je genijalna jahta futurističkog dizajna pod nazivom AQUA i, baš kako je i očekivano, svojim je interijerom i eksterijerom odmah oduševila sve prisutne. Dugačka nešto više od 100 metara, s pogonom na tekući vodik, ova je jahta veliki novitet kada su u pitanju tehnički, ali i dizajnerski detalji.  Za dizajn je zaslužan Sander Sinot iz Sinot Yacht Architecture & Design studija koji je cijeli projekt opisao kao savršen spoj tehnologije i dizajna.

Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno (фото 1)

Osim zanimljivog načina koji samu jahtu pokreće, za oko su nam posebno zapeli dizajnerski momenti koji je čine još većim čudom među ionako luksuznim jahtama. Naime, svaka je prostorija jahte uređena na specifičan, nevjerojatno elegantan način. Tako ovdje uglavnom prevladavaju drvene površine te zlatni detalji, svaki je kutak dobro osvijetljen, a posebno nam se sviđa veliko predvorje te isti takvi prozori kroz koje gosti mogu uživati u nevjerojatnom pogledu. Osim prostrane prostorije za odmor, tu je i velika spavaća soba, sobe za goste, ogromna kupaonica s velikim staklenim stijenama, soba za presvlačenje, pa čak i spa dio za opuštanje. Upravo u tom, spa&wellness dijelu jahte, gosti se mogu opustiti u sobi za masaže, ali i vrijeme na moru iskoristiti za trening u teretani ili vježbanje joge.

Na vrhu jahte nalazi se kupola za promatranje plavetnila koje jahtu okružuje do koje se pak dolazi spektakularnim kružnim stepenicama, a kako napominje Sinot, pri dizajniranju i gradnji jahte posebna se pažnja usmjerila na tri važna elementa – otvorenom prostoru, luksuzu i udobnosti. Listajući fotografije, priznajemo, potpuno shvaćamo namjeru. Ovo zbilja je najluksuznija superjahta koju smo do sada imali prilike vidjeti!

Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno (фото 2)

 

Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno (фото 3)
Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno (фото 4)

Superjahta AQUA savršen je spoj tehnologije i dizajna, izgleda spektakularno (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više