Search

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente

Projekt studija "Bergmeisterwolf"

Tekst: E.G.


Image: Bergmeisterwolf

Arhitekti iz talijanskog studija "Bergmeisterwolf" su dobili zadatak proširenja tradicionalne vile u okolici jezera Garda, a rezultat je vrlo zanimljiv

U posljednje vrijeme se sve češće mogu vidjeti novi i originalni načini na koje se promišlja arhitektura. Primjerice, kad je riječ o renovaciji starih objekata kojima želimo udahnuti malo moderniji duh, primjećujemo da se trendovi mijenjaju. Dok su prije klijenti uglavnom zahtijevali potpuno nove vizure ili objekte rušili pa gradili nove, danas vidimo i da će se neki odlučiti za jednostavnu nadogradnju svojevrsnog aneksa postojećem objektu. Upravo je to bio slučaj s vilom iz 17. stoljeća koja se nalazi u okolici jezera Garde. Vlasnik je jedan ekonomist iz Beča koji ju želi koristiti kao kuću za odmor, no smatrao je kako je postojeća kvadratura premalena za sve potrebe njega i njegove obitelji.

Iz tog se razloga, u dogovoru s arhitektonskim studijom "Bergmeisterwolf", odlučio na gradnju novog i mnogo modernijeg djela. Prema riječima samih arhitekata, osnovni je zadatak bio da dva djela vile budu u međusobnom skladu, i to tako da naglašavaju najbolje od onog što jedna i druga imaju za ponuditi. Novi se dio sastoji od materijala poput betona koji dominira, a rađen je u minimalističkom stilu. Velike staklene stijenke omogućuju pogled na vrt, kao i veliku količinu prirodne svjetlosti. Uz to, staklo se može spustiti u pod, tako da cijela prostorija ima direktan izlaz u vrt, odnosno izgleda kao da je njegov dio. 

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente (фото 1)

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente (фото 2)

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente (фото 3)

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente (фото 4)

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente (фото 5)

Talijanska vila koja spaja tradiciju i moderne elemente (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više