Search

Tapete na stropovima novi su hit u uređenju prostora, pronašli smo nekoliko zanimljivih ideja

Tapete na stropovima novi su hit u uređenju prostora, pronašli smo nekoliko zanimljivih ideja

Izgledaju nevjerojatno kul

Tekst: L.L.


Image: JESSICA ANTOLA,
domino.com

Trendovi u uređenju interijera nikada nisu bili uzbudljiviji kao što je to slučaj posljednjih nekoliko godina. S početkom 2020. tako se pojavio još jedan koji nas je u potpunosti oduševio. Riječ je o stropnim tapetama koji prostoru daju dozu drame i čine ga posebnijim na posve neočekivan način.

Tapete na stropovima idealne su kako za duguljaste hodnike stiliziranje kojih može biti itekako komplicirano, tako i u prostranim dnevnim boravcima kojima daju notu iznenađenja i čine prostor još mrvicu zanimljivijim. Iako je postavljanje istih nešto kompliciranije nego kada je riječ o klasičnom postavljanju na zidove, jednom kada su rezultati napokon vidljivi, jasno je kako se sav trud itekako isplati.

Claire Espardos za HOMEPOLISH DESIGN by Crystal Sinclair

Tapete koje dolaze u zanimljivim uzorcima instantno podižu prostoriju te skreću pažnju s namještaja pa tako, birate li one s uzorcima, smjestite ih u prostorije s jednostavnim komadima kako ne biste stvorili osjećaj prenatrpanosti. U spavaću će se sobu najbolje uklopiti ili svjetlije i nježnije boje ili pak, sasvim suprotno, tapete nešto tamnijih i težih nijansi. U blagovaonicu i dnevni boravak možete smjestiti one s uzorkom cvijeća ili geometrijskih oblika, a razmišljate li pak o tapeti u kupaonici, u takav će se prostor najbolje uklopiti jednostavne linije u crno bijelim varijantama.

Odlučite li se ovaj novi trend u uređenju interijera uklopiti i u vlastiti dom, pri kombiniranju svakako pripazite na poklapanje boja, primjerice, sofe i fotelje sa stropnim tapetama, pripazite da prostor s velikom količinom predmeta stropnim tapetama ne natrpate previše, a zatim se zaigrajte s bojama, uzorcima i kombinacijama istih.

atcharlotteshouse.com

 

Ryan Garvin za Shop Skout, theidentite.co

 

Mary Craven Dawkins, domino.com

 

Stephen Karlisch, apartmenttherapy.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više