Search

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig

Tekst: Ana Dukić


Image: Terra Keramika press

Splićanka Tea Radić je kiparica koja je ljubav prema keramici pretočila u simpatične šalice po kojima je postala poznata široj javnosti. Personalizirane ručke, natpisi, točkice, samo su dio njenog stvaralaštva koje se očituje u njenoj predanosti prema poslu kojeg radi, a koji joj istovremeno predstavlja i užitak.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 1)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 2)

Biti jedinstvena i istovremeno stvarati strastveno i s osjećajem za lijepo – to je recept za uspjeh. Njenu kreativnu viziju prepoznali su i u briig boutique hotelu u Splitu, koji je sve samo netipičan hotel na Mediteranu, o kojem smo već ranije pisali.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 3)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 4)

Briig ne krasi samo zavidna lokacija uz more, već i poseban chic šarm koji odiše hrabrom i robusnom arhitekturom koja vraća nostalgiju progresivnih '70-tih u Splitu. I interijer nadilazi očekivanja - elegantni, profinjeni volumeni ispunjeni klasicima skandinavskog, talijanskog i ostalog dizajnerskog namještaja i umjetnina.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 5)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 6)

Sobe koje se otvaraju prema moru velikim prozorima poput balkona, teksture i plohe u sinergiji s umjetnošću i ugodom - uvijek ugodom. Sve u briigu je podređeno udobnosti, ugodi opuštenosti – kako uređenje interijera, tako i besprijekorna usluga.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 7)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 8)

Briig je drugačije mjesto, mjesto za drugačije posjetitelje. Za one koji u najvećem gradu Jadrana ipak očekuju pronaći vrjednija, bogatija i profinjenija iskustva. No usprkos svojoj odvažnosti, briig svoje korijene ima u tradiciji Splita. U svakom slučaju i iz svakog kuta, briig je iznad očekivanja.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 9)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 10)

S obzirom da hotelom dominira originalni namještaj i rasvjeta renomiranih svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, ideja je bila obogatiti i kupaonski inventar komadima koji pričaju autentičnu priču.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 11)

Kupaonica je uređena na moderan i minimalistički način, a ručno rađenom keramikom Terra Ceramica, svestrane Tee, priča se zaokružila u skladnu cjelinu.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 12)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 13)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 14)

U pitanju su tri različita komada koji čine set – tanjurić za sapun, keramičke šalice i daska u bojama terracotta, odnosno tamno sive. Bitna je bila kako estetska, tako i funkcionalna komponenta. Iz tog razloga svi su komada napravljeni od kamenine koja se pali na viskom temperaturama I osigurava čvrstoću i otpornost predmeta.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 15)

Boje su iz zemljane palete – siva glina sa zrncima šamota korištena je za tanjurić, dok se za daske i šalice koristila terrakota koja daje jednu toplinu samom prostoru.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 16)
Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 17)

Teina keramika i rad dokaz su da je unikatnost sve više na cijeni i da je povećana potražnja za ručnim radom i domaćom proizvodnjom, a njena vizija života i rada koju i sama promovira se odlično uklopila u ovu hotelsku oazu, za koju se nadamo da ćete je posjetiti prilikom odlaska u Split.

Terra Keramika se odsad nalazi i u splitskom hotelu Briig (фото 18)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više