Search

U Cafeu Mollien u sklopu muzeja Louvre osvanuli pink detalji

U Cafeu Mollien u sklopu muzeja Louvre osvanuli pink detalji

Ideja dizajnera Mathieua Lehanneura


Image: buro247.ru,
Michel Giesbrecht

Moderne pink visilice kapsulnog oblika u sklopu čuvenog pariškog muzeja novi su detalj s karakterom, koji se sjajno uklopio u ovo povijesno okruženje

Da samo minimalna promjena može utjecati na cjelokupni dojam prostora, potvrđuje pariški Cafe Mollien koji se nalazi u sklopu muzeja Louvre. Naime, francuski dizajner Mathieu Lehanneur je postojeće povijesno okruženje odlučio naglasiti pink rasvjetnim tijelima što je  prostoru osiguralo neobičan, ali vrlo atraktivan karakter, koji je mnoge iznenadio. Postavljene kao svojevrsne visilice, u interijeru su osigurale difuzno svjetlo koje se odbijajući od prevladavajući mramor u prostoru, dodatno istaknulo svojim translucentnim efektom. Inače, Cafe Mollien omiljeno je mjesto Parižana i turista koje uključuje 66 sjedaćih mjesta uklopljenih u raskošan prostor muzeja, s terasom koja ima pogled na poznatu Staklenu piramidu. "U kombinaciji s predimenzioniranim povijesnim prozorima, lakiranim drvenim stolcima u mat bijeloj boji, ova kapsulna rasvjetna tijela itekako naglašavaju ritam samog muzejskog prostora." pojasnio je Mathieu Lehanneur svoje motive svojevrsnog revitaliziranja prostora.

U Cafeu Mollien u sklopu muzeja Louvre osvanuli pink detalji (фото 1)U Cafeu Mollien u sklopu muzeja Louvre osvanuli pink detalji (фото 2)U Cafeu Mollien u sklopu muzeja Louvre osvanuli pink detalji (фото 3)U Cafeu Mollien u sklopu muzeja Louvre osvanuli pink detalji (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više