Traži

U Japanu otvoren prvi hotel s robotskim osobljem

U Japanu otvoren prvi hotel s robotskim osobljem

Henn-na Hotel ili Čudan hotel


Fotografija: buro247.ru

U japanskom gradu Sasebo, u prefekturi Nagasaki, otvoren je prvi na svijetu hotel u kojem se za svoje goste brinu roboti. Za noćenje u robotskom hotelu trebat ćete izdvojiti tek 80 dolara...

Na prvi pogled sve se čini uobičajenim: umorni od puta dolazite na recepciju hotela Henn-na gdje vas dočekuje djevojka i upisuje na popis gostiju, s prtljagom vam pomaže portir, međutim, kad vam piće donese bespilotna letjelica počinjete sumnjati da tu nešto ne štima. I u pravu ste jer ste upravo doživjeli nadrealno iskustvo u kojem su se za vas potpuno pobrinuli roboti. 

A kako se i ne biste zbunili kad spomenuti roboti djeluju poput živih osoba: tečno govore četiri jezika, dišu i čak trepću očima kao stvarni, živi ljudi. I ne, ovo nije scenarij novog SF filma. Za čistoću i urednost vaše sobe pobrinut će se robot-spremačica koja vam čak može pripremiti i kavu ako poželite. 

Osim robotske posluge, cijeli se hotel može pohvaliti visokom tehnologijom pa vam je, primjerice, ulaz u sobu omogućen nakon što računalo prepozna vaše lice, svaka soba ima senzore koji detektiraju temperaturu tijela gosta kako bi mu pružio što ugodnije uvjete, a sve želje i usluge možete naručiti putem tableta, i to sve po cijeni od 80 dolara na dan!

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor