Search

U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro

U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro

Tekst: BURO.


Stan s direktnim pogledom na more? Već nam se u glavi javljaju ideje o morsko plavom interijeru i nezaobilaznim prugama, a onda smo vidjeli ovaj stan u Miamiju i skoro smo se postidjeli tog razmišljanja na prvu loptu. Jer ovaj interijer izgleda kao unutrašnjost školjke! Radi se o stanu Jene Covello osnivačice holističkog kozmetičkog brenda Agent Nateur. Ona se u Miami preselila iz Los Angelesa u potrazi za novim početkom i ono što joj je bilo bitno pri izboru nekretnine jest da ima dobru energiju. Upravo je u ovom stanu pronašla taj “feel-good” osjećaj kojem je težila, a brižljivo odabrani komadi namještaja koji su savršeno uklopljeni dodatno doprinose osjećaju mira i blagostanja u prostoru. Uređenje interijera povjerila je dizajnerici iz Kalifornije Tiffany Howell, točnije njenoj tvrtki Night Palm Interiors.

U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 1)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 2)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 3)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 4)

Ono što je specifično kod Tiffany je činjenica da rad s klijentima počinje od playliste, odnosno oni joj daju pjesme koje će pretočiti u inspiraciju za kreiranje mood boarda za projekt. U ovom slučaju Jena se odlučila za listu na kojoj je bilo dosta pjesama od pjevačica kao što su Madonna, Lana Del Rey i Sade. Sama Tiffany je nekada radila u muzičkoj i filmskoj industriji i posjeduje talent da u prostoru stvori svojevrsnu scenografiju koja može doprinijeti raspoloženju. Njoj je bitno da sve to izgleda dobro, ali i da nosi određeni vibe, a u ovom slučaju to je inspiracija osamdesetim godinama koju je razradila u vrlo kul, suvremenom pravcu.

U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 5)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 6)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 7)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 8)

Jena i Tiffany su nakon upoznavanja pronašle zajednički jezik i zajedno su “išle u obilaske” vintage trgovina i to putem video poziva. Djevojke su se upoznale i sprovele cijeli dizajn postupak virtualno, usprkos tome sjajno su se složile i skoro da nije bilo nesuglasica pri izboru namještaja. Jane je obožavateljica talijanskog dizajna (u skulpturalni namještaj Pierra Paulina zaljubila tijekom putovanja u Europu) i zbog toga je na centralnom mjestu u dnevnoj sobi najpopularnije ogledalo Instagrama “Ultrafragola” koje je dizajnirao Ettore Sottass. Upravo su zakrivljene linije s okvira ogledala poslužile kao inspiracija za izbor namještaja, sofa i fotelje su iz sedamdesetih, a tu je i legendarna stolica iz osamdesetih godina “Ekstrem” koju je osmislio Terje Ekstrom.

U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 9)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 10)
U ovom interijeru su snimani Poroci Miamija i Mid Century i to izgleda jako dobro (фото 11)

Kako je stan opreman tijekom pandemije i karantene, Tiffany se fokusirala na vintage namještaj koji je već bio dostupan u trgovinama i galerijama, umjesto da čeka komade koji su kasnili zbog zastoja u transportu. Njen trik je bio da odabere skulpturalne komade namještaja, a u cjelinu ih je povezala presvlakama, birala je materijale mahom u krem i smećkastim nijansama, ali u različitim teksturama, od kože do buklea. Kako je terasa uvučena i u potpunosti zaklonjena tu je smjestila dvije masivne fotelje presvučene plišom, iako je to neočekivan izbor materijala za vanjski dio stana. No, radi se o posebnom materijalu koji je namijenjen za sve vremenske uvjete. I upravo je to jedan od postulata po kojima se dizajnerica vodi, ona želi da namještaj bude lijep, ali obavezno i funkcionalan.

Iako je namještaj već dovoljno otkačen i sve djeluje kao svojevrsno umjetničko delo, ni izbor umjetnina nije prepušten slučaju. Gia Coppola je autorica dvije fotografije u hodniku, u blagovaonici pažnju krade djelo od tekstila multimedijalne umjetnice Sare Marlowe Hall, a u dnevnoj sobi je šarena slika umjetnice Jessalyn Brooks.

Iako je čitav stan nalik utočištu posebna pažnja je posvećena spavaćoj sobi za koju je Jane imala viziju da će to biti njeno sigurno mjesto gdje može ispijati čaj i slušati valove. Kako bi zadovoljila viziju klijentice, Tiffany se odlučila stvoriti prostoriju koja već na prvi pogled djeluje opuštajuće. Na zidovima su ručno bojene tapete, kraj velikog kreveta se nalaze noćni ormarići od mramora, a ostatak je sveden na minimum. Uspjela je u misiji da sve izgleda istovremeno razigrano i minimalistički. Perfektno!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više