Search

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti!

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti!

Tekst: BURO.


Ako bismo morali odabrati samo jednu riječ kako bismo opisali ovaj prostor, sasvim sigurno je „otkačeno“ među prvim asocijacijama. Nakon toga na pamet nam padaju riječi kao što su: promišljeno, neobično, veselo, razigrano... U svakom slučaju radi se o interijeru koji je drugačiji i plijeni svojim radosnim karakterom. Radi se o stanu u Bangkoku influencerice Sarin Vongkusolkit.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 1)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 2)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 3)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 4)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 5)

Ona se tijekom 2020. preselila u ovaj stan iz roditeljske kuće i to u trenutku kada je čitav svijet ušao u lockdown fazu. Kako se počela baviti renoviranjem i opremanjem, tako je napravila i promjenu u karijeri, napustila je posao u financijama kako bi osnovala House of Hues online trgovinu koja nudi kurirani izbor namještaja i detalja za dom lokalnih i internacionalnih brendova.

Sarin obožava odvažne igre bojama i uzorcima i inicijalno je inspiraciju za uređenje doma pronašla u svom ormaru gdje se nalaze komadi kao što su cvjetna Stine Goya haljina, prugasta Rejina Pyo suknja i Rowen Rose kompleti. Njen modni stil je skoro nemoguće definirati, radi se o eklektičnom miksu, ali u pastelnim tonovima. Kada je krenula u misiju dizajniranja stana prijatelji su je upozorili da „smanji doživljaj“ s bojama. Nakon što se uselila rekla je kako joj je drago što je ignorirala njihove savjete i odlučila se da beskompromisno ide ka onome što joj se sviđa. Tu je miks svega: fotelja koja kao da je stvorena za plažu nalazi se pored metalnog štendera i začudo ta kombinacija izgleda dobro.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 6)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 7)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 8)

Čitav projekt radila je u suradnji s dizajnerom Charifom Lonom i njegovim timom iz studija Act of Kindness, oni su joj pomogli da sve izvede po mjeri. Također, vodili su računa da sve izgleda estetski dobro, ali da ima i jasnu funkciju. Svaka soba u trosobnom stanu ima vlastitu paletu. Čak i dio koji je uređen u open space konceptu ima tri različite kolorne zone. U dnevnom boravku dominira velika narančasta Saba Italia sofa, koju „smiruju“ fotelje u boji senfa, zavjese u boji patlidžana i tepih na zeleno-bijele kvadratiće.

Kuhinja je uređena „najminimalnije“ barem po Sarinim kriterijima, tu su mint zidovi i Martin Hoontrakul Industrial Design lusteri od bakra koji naglašavaju kuhinjski otok. Koje je malo remek-djelo za sebe, u potpunosti je obloženo reljefnim bijelim pločicama, koje su poredane u nekoliko smjerova kako bi se dodatno naglasila tekstura. Gostinjska soba predstavlja hommage režiseru Wesu Andersonu, tu su lukovi kako bi gosti imali dojam kao da su u vlaku. Vrata od ormara izgledaju kao niz poštanskih ormarića u kobalt plavoj boji (direktna inspiracija je pronađena u filmu „The Grand Budapest Hotel“). Najmanja prostorija u stanu je walk-in ormar koji je nadahnut izgledom Marni prodavnica i radom dizajnerice Indije Mahdavi.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 9)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 10)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 11)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 12)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 13)

Ovaj stan je radosna riznica najrazličitijih utjecaja koji su jako dobro uklopljeni. Sarin uživa od kad se preselila, a najčudnije od svega je činjenica da od kad je počela dijeliti slike iz svog stana konstantno dobiva upite od drugih Influencera mogu li se slikati u tom prostoru. I sami bismo voljeli posjetiti tu zemlju čuda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više