Search

U Zagrebu možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna

U Zagrebu možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna

Urednik: BURO.


Image: Karla Jurić

Dan talijanskog dizajna je manifestacija koja se 5. studenog obilježava u cijelom svijetu, a jučer je službeno obilježena u Zagrebu gdje je otvorena izložba  „Crvena — boja strasti“ (tal. „Rosso — il colore della passione“), koju možete pogledati do 12. studenog 2020. Izložbu je organizirana od strane Ureda Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE — ITA — Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu Zagreb, u čijem predvorju je i otvorena.

U Zagrebu možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna (фото 1)

Na izložbi su predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera — većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji. Očekuje vas pregršt talijanskih klasika; npr. kultna Vespu, Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelja „Vanity Fair“, Martinellijevu stolna lampa, „vreća“ za sjedenje, itd.

U Zagrebu možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna (фото 2)

Također, ova je izložba zamišljena i kao svojevrsni hommage nedavno preminulom dizajneru Aldu Brovaroneu, genijalnom članu elitnog studija Pininfarina koji je zaslužan za identitet Ferrarija kao sinonima talijanske i svjetske elitnosti u dizajnu.

U Zagrebu možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna (фото 3)

Izložba je ostvarena u suradnji sa Zagreb Design Weekom, a može se posjetiti svaki radni dan od 9h do zatvaranja; ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 16.30h, srijedom u 17.30h i petkom u 14h. Ulaz je besplatan .

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više