Search

U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces

U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces

Urednik: BURO.


Za nekoliko tjedana otvara se Wespa spaces, novi poslovni centar i coworking prostor na zagrebačkoj Zavrtnici. Wespa spaces prostirat će se na čak 3000 kvadratnih metara, što ga čini najvećim coworking prostorom u ovom dijelu Europe, a osim poslovnog dijela, moći će se pohvaliti i impresivnim prostorom i ponudom idealnom za razna događanja, od manjih predavanja i prezentacija do većih evenata i raznih konferencija.

Najbitniji dio svakog radnog dana je radno mjesto i uredsko okruženje gdje ga provodite. U skladu s time Wespa spaces teži pružiti komfor i funkcionalnost, te mogućnost izbora koji odgovaraju većini radnih potreba. Sama bit ovog jedinstvenog prostora stoji i u imenu WESPA, koje je skraćenica za work - eat - socialize - play - anytime.

U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces (фото 1)
U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces (фото 2)

Prostor od 2600 m² prostire se na tri kata, te je podijeljen na zone posebne namjene. Uredski dio pun je danjeg svijetla, a prostori zajedničkog sjedenja pregrađeni su staklenim stijenama radi smanjenja razine buke. Cijeli kompleks sadrži 320 uredskih i poluotvorenih radnih mjesta te 20 soba za sastanke, uključujući kabine za pozive. Ovaj moderni koncept ureda osmišljen je tako da kreira poticajnu radnu okolinu za moderne tvrtke koje od ureda traže vrhunsko iskustvo korištenja tijekom cijelog radnog dana, te pokriva sve poslovne potrebe pomoću inovativnih i digitaliziranih pristupa dijeljenju resursa i sadržaja.

Wespa spaces nije samo mjesto za rad, već sadrži zone za odmor i zabavu, u kojima se može igrati playstation, razne igre i gledati filmovi, ali i 350 kvadratnih metara konferencijskih prostora podijeljenih na dvorane od 8 do 200 sjedećih mjesta, koje se mogu prilagoditi raznim događanjima i uvjetima. Unutar samog prostora nalazi se i restoran te caffe bar koji nude zdravu, organsku, dnevno svježe pripremljenu hranu.

U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces (фото 3)

Ono što ovaj centar također razlikuje od ostalih sličnih sadržaja u Zagrebu je uređenje interijera. Kroz cijeli prostor proteže se industrijski dizajn, dakle grube završne obrade podove i zidova, vidljive instalacije ispod stropova, te izbor materijala i komadnog namještaja. Prostor je osmišljen na način da privuče razne profile poslovnih ljudi i tvrtki, od mladih i start-up tvrtki do već etabliranih ureda, te je sukladno tome određen i sam smjer unutarnjeg uređenja, čiji arhitektonski projekt potpisuje arhitekt Filip Fiolić, koji je projektirajući prostor pratio posljednje trendove čistog industrijskog dizajna spojenog s udobnosti tokom korištenja. Poseban detalj svakako je mural cijenjenog street art autora Lonca koji krasi zid u prizemlju Wespa spaces-a.

U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces (фото 4)
U Zagrebu se otvara jedinstveni poslovni prostor u ovom dijelu Europe. Vodimo vas u Wespa Spaces (фото 5)

Važno je istaknuti da novonastala situacija sa Korona virusom predstavlja i profesionalni izazov - kako omogućiti najbolje iskustvo korištenja radnog prostora kada se percepcija rada u uredu mijenja iz dana u dan. Osim zgodne okolnosti da su u cilju smanjenja buke u prostoru razvili koncept polu-otvorenog prostora, gdje staklene pregrade služe kao način da akustički podijele prostor, a danas iste služe kao bi pomogle održati razmak među firmama, u Wespa spaces pozabavili su se idejom i sa tehnološke strane. Prije svega su pogledali relevantna istraživanja koja ukazuju na vlagu kao bitan parametar koji utječe na aerosolnu prenosivost novog virusa, te će u prostor implementirati mjerače vlage uz uređaje za umjetno ovlaživanje zraka, kako bi stvorili za virus nepovoljnu atmosferu od 60%+ vlažnosti. Nadalje inicijativu proširuju s termalnim kamerama koje na recepciji automatski kontroliraju temperaturu članova i gostiju, kao i vezani brojač "incidenata" detektirane povišene temperature. Time svaki gost može odlučiti o razini rizika koju je spreman prihvatiti prije ulaska u prostor zajedničkog rada.

Uz redovno čišćenje, te osobnu odgovornost prema kolektivu, koja je i inače snaga ovakvih radnih prostora, nadaju se ponuditi kvalitetnu alternativu tradicionalnom uredu. Time otvaraju i mogućnost za "hibridni" uredski rad, gdje firme mogu unajmiti broj radnih mjesta, sobe za sastanke, radionice ili konferenciju, koji time omogućava redovno obavljanje posla od kuće, uz povremene sastanke "u uredu", a s obzirom da unajmljena mjesta nisu vezana na osobe, time više timova, unutar različitih dana imaju priliku koristiti isti prostor, uz jedan trošak. Na ovaj način firme imaju priliku smanjiti troškove uredskog prostora, a zadržati koncept zajedničkog rada kada je potrebno i u okruženju posebno prilagođenom novonastaloj situaciji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više