Search

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču

Sole Luna


Image: PR

Sole Luna butik otvoren je 2009. godine kao protest i "odgovor" na zatvaranje malih obrta i otvaranje suvenirnica i trgovina s istočnom robom u Poreču...

Na samom početku ove priče butik je najprije bio galerija s umjetničkim i unikatnim nakitom i suvenirima. Vremenom su u trgovini svoje mjesto na policama našli i dizajnerski komadi s domaćim potpisom, kao i umjetnine i suveniri iz hrvatskih galerija. Vlasnik ovog concept storea Nenad Jakovljević svoju je viziju o ujedinjenju hrvatskog dizajna, kulture i obrta podijelio sa svojim sada već stalnim suradnicima poput Tomislava Zidara, Ivana Midžića i Ive Stojković. Kasnije se suradnja proširila i na modne krugove, kada su u projektu počeli sudjelovati modni dizajneri, ali i produkt dizajneri iz cijele Hrvatske.

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču (фото 1)

Galerija je ovog ljeta kupcima otvorila svoja vrata u potpuno novom ruhu na adresi Eufrazijeva 45 u srcu starog grada. Dizajn interijera uredio je Nenad koji je ujedno i akademski kipar, pa je tako sam izradio pult i zidove u prostoru, pri čemu su mu kao inspiracija poslužili motivi Lijepe Naše te radovi brojnih suradnika. "Danas radimo s četrdesetak autora, a između ostalih to su: Sheriff & Cherry, Ivan Midžić, Patrizia Dona, Marmelo design, Omazić, CLOX, Miret, Marinski, Carton lampe, Artisan, Djuvedj, Ivanaart, Štambuk design, a nadam se da će ih s vremenom biti još više", komentira Nenad te napominje kako su u ovaj prostor dobrodošli svi koji žele zajedničkim snagama i ljepotom svojih djela predstaviti domaći proizvod stranom, ali i domaćem kupcu.

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču (фото 2)

Na samom ulazu u prostor možete primijetiti graciozne i tople tonove zidova u zlaćanoj boji koji se prelijevaju u kontrastnu crnu boju. Masivni bijeli namještaj i police tako razbijaju igru kraljevskih boja i u prostor unose svježinu i svjetlost. Drvo i kamen su dominantni materijali, a kockice na zidovima i na pultu savršeno se uklapaju u prostranost galerije.

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču (фото 3)

U ovom prostru domaćih noviteta svake se sezone stvaraju nove ideje i dovode novi proizvodi pa tako Nenad sa svojim timom priprema par zanimljivosti. "Ove smo godine počeli izrađivati i svoje torbice, a sljedeće ćemo pripremiti i jednu kolekciju s našim brendom gdje će se naći naočale, tenisice, torbe, tunike, haljine te muške i ženske majice. Posebnost u ovom dizajnu jest to što će svaki artikl biti dostupan u samo dvije boje te se proizvoditi u ograničenim količinama", ponosno komentira Nenad.

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču (фото 4)

Uz njega već pet godina u ovom projektu stoji supruga Monika te suradnice Katerina i Jelena, bez kojih, kako kaže, priča ne bi bila ista niti bi uspio ostvariti svoje vizije. Ovo je trgovina koja u Poreču ujedinjuje rad i trud umjetnika, dizajnera i obrtnika iz cijele Hrvatske. Jedinstvenost i stil očiti su već na prvi pogled pa ako vas put odvede u ovaj istarski gradić, zavirite u trgovinu domaćeg dizajna i nabavite domaći proizvod koji ćete zasigurno nositi sa stilom.

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču (фото 5)

Ujedinjenje hrvatskog dizajna i umjetnosti u Poreču (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više