Search

Ukrajinsku fotelju koja izgleda poput oblaka željeli bismo imati u svojem dnevnom boravku

Ukrajinsku fotelju koja izgleda poput oblaka željeli bismo imati u svojem dnevnom boravku

Atraktivan izgled i funkcionalnost

Tekst: D.D.


Image: Faina Design,
Instagram

Mjesto koje najčešće posjećujemo ovih dana - kauč ili fotelja. Prilike su nas primorale da ostanemo doma, pa slobodna popodneva provodimo većinom u dnevnom boravku. Tako su se udobne sofe pokazale kao iznimno dobrom investicijom, a mi smo pronašli fotelju ukrajinskog dizajnerskog brenda Faina, koja kao da poziva da se u nju zavalite. Model Domna izgledom podsjeća na oblak, no zapravo je kreacija inspirirana antičkim keramičkim skulpturama.

Ukrajinsku fotelju koja izgleda poput oblaka željeli bismo imati u svojem dnevnom boravku (фото 1)

Naime, dizajnerica Victoria Yakusha, koja je za brend kreirala ovaj komad, da bi postigla specifičan oblik proučavala je keramičke skulpture antičkih božica, i iz njihove ženstvene figure, izvukla konačnu inspiraciju za nevjerojatno udobnu fotelju, zaobljena i pufastog oblika, koja, začudo, nije napravljena od mekanih materijala.

Ukrajinsku fotelju koja izgleda poput oblaka željeli bismo imati u svojem dnevnom boravku (фото 2)

Dakle, osim atraktivnog izgleda inspiriranog ženskom siluetom, ovaj je dizajnerski komad i iznimno funkcionalan te ergonomski prilagođen. Isto tako, s obzirom na svevremenski dizajn, postaje nešto što se može prebacivati s koljena na koljena, nasljeđe koje će generacijama cirkulirati po obitelji. Model Domna dostupan je u nekoliko varijanti - od materijala se mogu birati vuna, poliester i mikrofibra koja nalikuje antilopu, dok se paleta boja gotovo svih tkanina kreće od neutralnih nijansi pa sve do jarkih tonova. Uz to, kao dodatak, u ponudi brenda je i otoman sličnog oblika kao fotelja. Cijena ovog dizajnerskog komada iznosi 3600 eura, a može se naručiti putem online shopa brenda Faina.

Ukrajinsku fotelju koja izgleda poput oblaka željeli bismo imati u svojem dnevnom boravku (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više