Search

Umjetnička instalacija Pauline Jazvić u Maria storeu

Umjetnička instalacija Pauline Jazvić u Maria storeu

Povodom Tjedna dizajna

Urednik: A.P.


Image: Maria store Press

Zagrebački Maria store u Masarykovoj ulici priključio se kao partner-lokacija Tjednu dizajna Zagreb (#tdzg), najvećem regionalnom događanju posvećenom dizajnu

Tjedan dizajna Zagreb promovira Zagreb kao epicentar kreativnih industrija još od 2014. godine, a novo izdanje, koje se odvija u Laubi od 3. do 8. svibnja, ove će godine posjetiti više od 20.000 posjetitelja. U sklopu programa Tjedna dizajna Zagreb u petak 6. svibnja održava se Noć dizajna u sklopu koje će posjetitelji moći obići čak 30 najrazličitijih partner-lokacija u samom centru grada, od umjetničkih galerija i trgovina dizajnerskim namještajem do kafića i concept storeova. Sve partner-lokacije bit će otvorene za posjetitelje od 18 do 23 h uz različite akcije priređene u skladu s njihovim djelatnostima.

Maria store

Tim povodom udružili su snage s jednom od vodećih suvremenih umjetnica, akademskom slikaricom Paulinom Jazvić, koja je za izlog Maria store izradila specifičnu umjetničko-modnu instalaciju nazvanu "Perfect life: fashion victim" izrađenu od više od 180 ženskih Barbika lutki, koje svojim nagim plastičnim tijelima tjeraju promatrača na propitivanje odnosa mode i tijela, odnosno kolektivne ovisnosti o modi i načinu na koji želimo da nas drugi vide, uz neizbježno pitanje definicije suvremenog (modnog) identiteta - postajemo li svi na koncu identični klonovi? Rad "Perfect life: fashion victim" nadovezuje se na ciklus Paulininih ranijih radova "Perfect life", a lutke Barbika jedan su od njenih omiljenih lajtmotiva kojim se bavi već više od deset godina.

www.mariastore.hr
www.paulinajazvic.hr
www.tjedandizajna.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više