Search

Unajmite sobu na vrhu planine s pogledom na zvjezdano nebo

Unajmite sobu na vrhu planine s pogledom na zvjezdano nebo

Spektakularna "Starlight Room"


Image: Giacomo Pompanin

Na lokaciji gdje zemlja dodiruje nebo, smještena je "Starlight Room", malena soba koja kroz svoj stakleni strop svojim gostima pruža impresivan pogled na zvjezdano nebo, ali i inspirativan krajolik talijanskih Dolomita

Na oko 2.000 metara nadmorske visine u Col Gallini, nadomak popularne skijaške destinacije Cortine d'Ampezzo, osvanuo je "Starlight Room". Smještaj je to na vrhu same planine, na točci gdje se zemlja dodiruje s nebom. Ovaj montažni interijerski balans stvoren je između modernog i prirodnog, obzirom da se svojim konceptom nenametljivo pozicionirao u sam planinski, pročišćeni ambijent. U svega nekoliko kvadrata svojevrsne drvene kolibe, opasane staklenim stijenama, doživljaj noćnog zvjezdanog neba u snježnoj atmosferi, iskustvo je koje se ne propušta. Kako bi atrakcija bila na zavidnom nivou, koliba ima ostakljeni strop ispod kojeg je smješten prostran i udoban krevet.

Unajmite sobu na vrhu planine s pogledom na zvjezdano nebo (фото 1)

Čari promatranja neba, ali i zalaska te izlaska sunca još su dojmljiviji obzirom da se sve odvija na pitoresknim talijanskim Dolomitima. Noćenje uključuje večeru od četiri slijeda popraćeno najboljim mogućim vinom, dok je doručak usklađen s jutarnjom atmosferom krajolika. Naravno, obzirom na temperaturne minuse, u samoj kolibi gosti mogu sami temperirati toplinu, ali i slušati glazbu po svom izboru kako bi atmosfera bila potpunija. Naravno da su vlasnici mislili na sve, do "Starlight Room-a" organiziran je prijevoz koji je pak doživljaj sam za sebe obzirom da je u pitanju tzv. snowmobile. 

Unajmite sobu na vrhu planine s pogledom na zvjezdano nebo (фото 2)Unajmite sobu na vrhu planine s pogledom na zvjezdano nebo (фото 3)Unajmite sobu na vrhu planine s pogledom na zvjezdano nebo (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više