Search

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije

Hausfold


Image: Hausfold

Iza brenda Hausfold stoje dvije mlade slovenske produkt dizajnerice koje, iako ne dijele isti ukus u glazbi, ni u modi, veže jednaka ljubav prema dizajnu i entuzijazam u radu

Priča o njihovom simpatičnom brendu započela je 2012. godine kada su dvije mlade dizajnerice, Živa Lutman i Petra Božič, zaključile da ne žele čekati da im poslovne prilike padnu s neba i, kao što svi znamo da su dvije glave pametnije od jedne, djevojke su odlučile udružiti snage na nekim projektima kako bi jedna od druge učila i razvijala svoj talent. Obje su završile studij dizajna u Ljubljani, a kad je riječ o područjima djelovanja u okviru dizajna, granica nemaju – podjednako vole dizajn interijera, izradu namještaja, produkt dizajn, ali i igranje s različitim materijalima.

Pokretanje brenda Hausfold predstavljalo je priliku da se spoje njihovi kreativni umovi koji su isproducirali simpatičan set uredskog pribora i organizatora "Deskbuddies", stoliće "Esenel", visilicu "Woodstrip" i kolekciju ukrasnih jastuka "Pillow trip".

 

"Deskbuddies" je set koji čini pet drvenih elemenata koji vam pomažu u organizaciji raznog uredskog pribora, a odlikuje ga minimalistički dizajn, drvo kao glavni materijal i lijepe linije koje će u ozbiljnost poslovnog dana unijeti dašak topline. Set uključuje pet ručno rađenih komada: kutiju za papiriće, držač za olovke i kemijske, sat, kutiju za sitne predmete i četvrtastu lampu koja daje ambijentalno svjetlo.

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 1)

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 2)

"Esenel"

Kolekciju "Esenel" čine dva mala stolića, čiji je dizajn inspiriran geometrijskim likovima i razigranom kontrastu među bojama, linijama, oblicima, materijalima te teksturama drva. Šesterokutan stolić izrađen je od punog javorovog drva, a noge su izrađene od željeza. Ovaj elegantan stolić idealan je za ljubitelje prirodnih materijala, a svojim zanimljivim dizajnom i kombinacijom boja sjajno će izgledati u modernom interijeru.

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 3)

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 4)

"Pillow trip" ukrasni jastuci nastali su iz ljubavi dizajnerica prema igri uzoraka i istraživanju novih materijala u dizajnu, u ovom slučaju tekstila i njegovih karakteristika. Baš kao i kod stolića "Esenel" inspiracija dolazi s područja geometrije i kontrastne igre boja. Svi su jastuci ručno bojeni i printani, a nama se jako svidjela kombinacija crno-bijelih trokutića obrubljenih tirkiznim šavom, dok crni jastuk s ružičastim rubovima već zamišljamo kao dio svoje kolekcije jastuka na kauču. Jer lijepih jastuka nikad dosta.

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 5)

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 6)

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 7)

"Woodstrip" je jednostavna visilica izrađena od javorova furnira. Ono što je čini posebnom je njezin simpatičan i razigran dizajn u kojem ponovno susrećemo tirkiznu boju kao akcentnu, a koja sjajno funkcionira na svijetloj boji drva. Zamišljamo niz ovakvih visilica kao rasvjetu iznad, primjerice, kuhinjskog šanka. 

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 8)

Upoznajte simpatičan produkt dizajn iz Slovenije (фото 9)

Svi proizvodi iz radionice Hausfold izrađeni su u suradnji s lokalnim stolarima i djevojke su ponosne na činjenicu da je sve unikatno i ručno izrađeno. Iako su trenutno na pola puta između Švedske, gdje Živa završava studij dizajna, i Nizozemske gdje Petra stažira u jednom dizajnerskom studiju, vjeruju kako će se njihova priča u nastaviti u još uspješnijem tonu i s puno novih ideja i produkata s potpisom Hausfold. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više