Search

Uređenje interijera nikad nije bilo lakše - znamo kako ne pogriješiti!

Uređenje interijera nikad nije bilo lakše - znamo kako ne pogriješiti!

Nekoliko korisnih savjeta

Tekst: L.L.

Image: @francois_et_moi,
That Scandinavian Feeling,
Est Living,
RUG COMPANY,
Domina.com,
Apartment Therapy

Samo jedna pogreška u uređenju interijera ponekad može narušiti izgled cijelog prostora, a najčešće su to one koje uočimo tek kada je sve već gotovo. Upravo zato, sastavili smo popis stvari koje biste svakako trebali izbjegavati kada je u pitanju uređenje interijera.

Kada je u pitanju uređenje interijera, postoje sitnice koje na prvu možda nećete primijetiti, no s vremenom će vas početi smetati, a jedna od takvih svakako su i prekratki zastori. Naime, kupujete li nove zastore ili zavjese, uvijek se pobrinite da oni sežu sve do poda kako ne bi stvorili dojam nedovršenog uređenja prostora. Također, tepisi koji su veličinom manji od većine namještaja u, primjerice, dnevnom boravku, stvorit će dojam manjeg prostora. Stručnjaci savjetuju kako je uvijek najbolje birati tepihe koji će prekriti određeni dio prostorije ili barem one na koji stanu sve noge kauča, stola ili nekog drugog, većeg komada namještaja.

Uređenje interijera nikad nije bilo lakše - znamo kako ne pogriješiti! (фото 1)

Još jedan od najčešćih problema, pitate li nas, baš uvijek je lijep, ali nefunkcionalan namještaj. Kupovina onog što nam se sviđa samo na oko, a zapravo nam uopće ne treba stvorit će dojam prenatrpanog prostora koji zatim, u većini slučajeva, izgleda neuredno i dulje vrijeme provedeno u takvom prostoru pretvara se u pravo mučenje. Također, kada govorimo o nabavci novog namještaja, važno je u obzir uzeti i činjenicu da komadi namještaja iz iste kolekcije u vašem domu mogu izgledati poput kopije izložbenih primjeraka iz trgovina pa je najbolja opcija baš uvijek obići nekoliko trgovina namještajem, iz svake odabrati ono što vam se sviđa te se slaže s ostatkom već postojećeg namještaja pa zatim urediti prostor prema samo svom ukusu.

Uređenje interijera nikad nije bilo lakše - znamo kako ne pogriješiti! (фото 2)

Kada je u pitanju rasvjeta, najbolja opcija uvijek će biti nekoliko rasvjetnih tijela raspoređenih po prostoru. Jedan luster u sredini prostora stvorit će jednoličnost, a samim time i atmosferu koja uspavljuje. Stajaće lampe ili nekoliko ugradbenih, s druge strane, stvorit će ugodno, svjetlije okruženje koje poziva na druženje te stvoriti dojam promišljanja kada je u pitanju uređenje interijera.

Najvažnije pravilo kojeg biste se uvijek trebali držati ipak će biti ono koje vam govori da sav namještaj i aparate prije kupovine najprije izmjerite. Vjerujemo kako, prije svakog drugog uplitanja u uređenje interijera, ne želite završiti s ormarom koji za centimetar viri iza ugla ili pećnicom koja ne stane u otvor za element.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više