Search

Ured budućnosti u okovima prošlosti

Ured budućnosti u okovima prošlosti

"EuroArt93"


Image: Facebook

Zavirite u jedan sasvim neobičan ured u Sisku

Što prvo pomislite kada vam netko spomene Sisak? Možda nisu neke pozitivne misli u pitanju ili pak ne znate ni gdje se taj grad nalazi, ali ono što trebate znati jest da je tim jedne digitalna agencija iz Siska napravio jednu promjenu koja je cijeloj Hrvatskoj (i šire) zapela za oko. Okej, Sisak nije toliko siv grad i moj prvi dolazak ondje bio je zapravo nekako bajkovit jer sam slučajno zalutala u jazz bar u kojem je bila super svirka i svi su bili nasmijani.

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 1)

Naravno u tom baru nalazila se i Helena i njezino društvo koje razgovara, bulji u monitor laptopa, tipka, a u isto vrijeme svi slušaju jazz i komentiraju neke tamo digitalne trendove. Kažem im kako je Sisak lijep grad, dignu glavu i kažu da je i da nije, ali da mi moraju nešto pokazati i da će me to oduševiti više od jazza. Naime, ova je agencija puna mladih stručnjaka za digitalu i web odlučila napraviti mali korak ispred depresije grada te su odlučili preseliti svoj stari ured u staro skladište kod pruge. Genijalno!

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 2)

U ovoj agenciji rade mladi ljudi koji vide stvari u svom gradu malo drugačije, vjeruju u njega i žele sebi i njemu podariti nešto više. Tako je agencija odlučila iz starog prostora u potkrovlju zgrade, doseliti i iz temelja preurediti staro željezničko skladište.Prostor od 300 kvadratnih metara pretvorili su moderan, topao i funkcionalan ured u kojem se sve vrti oko digitale. Valja naglasiti kako nisu "dirali" zidove i grede koji prostoru daju dašak industrijskog stila, ali i prizvuk prošlosti koji govori o ovom mjestu bolje od bilo koje priče babe iz susjedstva. Jurica Vuković i Nenad Potkonjak duo je koji je u potpunosti redizajnirao ovo staro skladište koje je na zahtjev tima trebalo ostati skladište, ali i njihov novi digitalni dom.

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 3)

Prostor na dvije etaže krasi veliki open space prostor koji ima 3 sektora za rad. Jedan je namijenjen developerima, drugi dizajnerima, a treći menadžerima. Sva su tri sektora u open space konceptu ukrašena skandinavskim stilom uređenja prostora u koji je odličnom skladu s modernim detaljima u raznim bojama koji zadaju ritam prostora, a kako kaže tim, zadaju i ritam radne svakodnevice. Malena kuhinja koja je napravljena od paleta i kutija šarmantan je kutak gdje se svako jutro priprema prva kava. Ovaj ured daje prostora timu razvijati nove ideje i rješenja za klijente na jedinstven način, a kako kažu, svatko tko je jednom bio u posjeti agenciji u novom prostru, vrlo brzo se vratio po svoju dozu inspiracije za rad. Mene je ovaj ured budućnosti oduševio zbog daška svoje prošlosti. Pogledajte slike novouređenog prostora, vjerujem da će uređenje interijera oduševiti i vas. 

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 4)

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 5)

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 6)

Ured budućnosti u okovima prošlosti (фото 7)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više