Search

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma

Tekst: BURO.

Meta Coleman je bila dizajnerica interijera i prije nego što je to uopće spoznala. Profesionalno se bavila fotografijom i nije razmišljala u pravcu interijera sve dok nije sagradila i uredila vlastiti obiteljski dom. Tada je uvidjela da toliko uživa u kreativnom procesu uklapanja i stiliziranja namještaja i detalja, da se kompletno prebacila u novu profesiju. Od tada radi s jednom misijom: da svi prostori koje ona uredi budu jednako funkcionalni i lijepi, uz bitnu stavku, a to je da njeni klijenti budu sretni. Ono što karakterizira sve Coleman prostore je da su šarmantni, udobni, ali ipak i chic, a sve je ispunjeno eklektičnim i raznobojnim kombinacijama vintage i modernog namještaja. Naravno, najslobodnija u tom kombiniranju je u vlastitom domu, gdje sve svoje ideje prvo testira u poznatom okruženju.

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 1)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 2)

Iako bi se po slikama interijera moglo reći da Meta živi sa suprugom Nicholasom i djecom Henrikom i Majom negdje u srcu Skandinavije, radi se o obiteljskoj kući u državi Utah. Meta ima njemačke korijene i često je putovala kako u Njemačku, tako i u Dansku i Norvešku, gdje se oduševila estetikom koju je zadržala u svom životu. Njeni omiljeni dizajneri su Axel Einar Hjorth, Rudolf Steiner i Bjorn Wiiblaad. Omiljena igra joj je kombiniranje različitih elemenata koji iznenada postaju dio iste kompozicije i to neočekivano vrlo skladne.

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 3)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 4)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 5)

Na primjer, u njenoj kući postoji zid između kuhinje i dnevne sobe koji je neko vrijeme bio bijele boje, ali je Meta svakodnevno prolazila pored tog mjesta i shvatila da je tu potrebno nešto jače i veselije. Odlučila je prekriti ga tapetama, a izbor je pao na čuveni šumski print koji je Josef Frank osmislio za kompaniju Svenskt Tenn. Tako upadljiv uzorak je nije spriječio da dnevnu sobu ispuni bojama i dezenima, skoro svaki komad presvučen je u neki odvažni print (među kojima prednjači sofa u psihodeličnom uzorku). Riskiranje se višestruko isplatilo, taj prostor sada izgleda jako, jako kul!

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 6)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 7)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 8)

I dječije sobe su jednako razigrane, a kako njen sin voli pješačenje i planinu, Meta je odlučila da iznad njegovog kreveta kreira poseban mural. Pronašla je retro fotografiju planine Matterhorn iz 1900. godine na eBay-u i uz pomoć kompanije Rebel Walls pretvorila ju je u tapetu velikih dimenzija. Tako je personalizirala sobu i dala joj izgled starinskog planinskog kluba koji sada njen sin obožava.

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 9)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 10)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 11)

Ovaj dom nije savršen, ali je autentičan i vrlo precizno oslikava interese i želje ukućana, a to je ono čemu bi trebalo težiti kada je riječ o dizajnu. Zabava i šarm jesu u osnovi svega, ostavljamo vas da proučite sve detalje. Jer ovdje ih ima mnoštvo, kao i sjajnih dizajn trikova koje je lako preuzeti, razmišljajte o tome kako je svaki komad moguće promijeniti ili unaprijediti.

Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 12)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 13)
Uređeni kaos: Dom dizajnerice Mete Coleman je injekcija optimizma (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više