Search

Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera

Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera

Tekst: BURO.


Na Instagramu možete pronaći pregršt inspiracije za uređenje vrtova i dvorišta. No, danas smo vas odlučili upoznati s radom pejzažnog arhitekta Scotta Shradera koji se specijalizirao za uređenje dvorišta koje okružuju vile u Kaliforniji. Tim poslom se bavi tridesetak godina, a u čast jubileja u suradnji s izdavačkom kućom Rizzoli izdao je knjigu „The Art of Outdoor Living“ u kojoj je ukoričio priče i slike svojih 13 najboljih projekata.

Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera (фото 1)

Ono što je posebno u njegovom radu i kako započinje svaki novi zadatak jest sjedenjem u kući, umjesto u dvorištu kojem treba udahnuti novi život. Kako kaže, jedna od najbitnijih stvari pri kreiranju vrta jest kako on izgleda kada ga ukućani promatraju iz svojih soba. Kada osmisli viziju, Scott izlazi van gdje se odvija prava magija, a ono što mu je najbitnije jest da sve kreacije budu vizualno privlačne ali i funkcionalne. Među njegove klijente upisali su se i Ellen DeGeneres i Patrick Dempsey. Patrick je kupio kuću „Tin House“ koju je dizajnirao Frank Gehry, kuću strogog geometrijskog izgleda Scott je oplemenio zen vrtom u koje je „doselio“ stabla masline.

Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera (фото 2)
Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera (фото 3)
Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera (фото 4)

Njegov stil je inspiriran estetikom šezdesetih, a na moodboardu su obavezne slike europskih imanja jer je duh Europe ono što želi postići u svojim projektima. Scott je proputovao Španjolsku, Italiju i Grčku jer su to zemlje koje imaju sličnu klimu kao Kalifornija. Scott ističe da pejzažni arhitekt u osmišljavanju i postavljanju elemenata u dvorištu mora misliti unaprijed, budući da će se sve dramatično promijeniti u ciklusu od dvadeset godina.

Uređenje dvorišta može biti prava umjetnost, upoznajte dizajnera Scotta Shradera (фото 5)

Što se tiče izbora boja, Scott vjeruje da bi paleta trebala biti ograničena. I doista, većina projekata na kojima je radio vrlo su elegantni upravo zbog činjenice da obično koristi samo nekoliko boja: zelenu, krem ​​i sivu. Ako se ovog ljeta mislite posvetiti uređenju vlastite oaze na svježem zraku, toplo preporučujemo da detaljno proučite rad ovog virtuoza. Držimo vam palčeve.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više