Search

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh

Sve je u detaljima

Tekst: L.L.


Image: Chris loves Julia,
Coco Kelley,
Blissful Bblog,
Amber Interiors Instagram,
Douglas Friedman,
City Home Pdx

Godišnje doba za vrijeme kojeg najviše patimo za udobnim interijerima u kojima je vrijeme najljepše provoditi uz toplu šalicu i dobro društvo, osim za opuštanje, idealno je i za mali redizajn postojećeg interijera. Srećom, imamo sjajne ideje kako to učiniti, a nekoliko je poznatih dizajnera za Refinery29 otkrilo i koje su boje apsolutni hit kada su u pitanju jesenski trendovi.

Zaboravite na velike komade namještaja, dom u jesen na najbolji ćete način osvježiti dodatkom jastuka, vaza s popularnom pampas travom, ponekom dekom ili prekrivačem za one najudobnije površine, a dobra ideja bit će i pokoji novi detalj u kuhinji. Sve što vam je preostalo jest odabir boja, a prema riječima čak devet dizajnera unutrašnjeg interijera, ove su jeseni veliki hit persimmon narančasta te koraljna, a kada su u pitanju tamnije nijanse, odličan odabir bit će tamno plava i tamnija smeđa boja.

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh (фото 1)

Zemljane boje također su dobra ideja, napominje američka dizajnerica interijera Stefani Stein, a odlično će izgledati uparite li ih s baršunastim detaljima poput jastuka u dnevnom boravku. Dobar su odabir za neutralne prostore kojima će dati drugačije, ozbiljnije ruho, a uz zemljane boje dobro će se složiti i kobalt plava boja koja će pak prostoru dati dozu dramatičnosti i pokazati hrabrost u odabiru.

Boja devine dlake i mornarsko plava, dodaje dizajnerica Bria Hammel, stvaraju osjećaj ugode i opuštene atmosfere, posebice kada su u pitanju materijali poput vune i baršuna, dok zagasito zelena u prostor unosi dozu sofisticiranosti i odlično se slaže uz kožu, crne detalje, broncu i bijeli namještaj, objasnila je dizajnerica Anne Hepfer.

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh (фото 2)

Tu su još i narančasta, smeđa i siva, boje koje u ovo doba možemo pronaći i u prirodi i na savršen način prenose jesensku atmosferu iz prirode u vaš dom. Udobnost i osjećaj ugode u interijer će unijeti koraljni te tirkizni tonovi, a dobra ideja bit će i bordo detalji ili pak kožni namještaj u istim nijansama te boja karamele koja se dobro slaže s baš svakim godišnjim dobom iskoristi li je se na pravilan način, primjerice, za detalje poput lampi, okvira za slike pa čak i masivnog namještaja poput stola u blagovaonici.

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh (фото 3)

 

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh (фото 4)

 

Uređujete interijer? Dizajneri otkrili kojih pet boja garantiraju uspjeh (фото 5)

 

Amber Interiors Instagram

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više