Search

Uređujete kuću ili stan? Pokušajte s australskim minimalizmom

Uređujete kuću ili stan? Pokušajte s australskim minimalizmom

Novi hit na društvenim mrežama

Tekst: L.L.


Image: Dizajn: Madeleine Blanchfield,
Fotografija: Robert Walsh

Nakon skandinavskog minimalizma, koji je jednostavnošću nevjerojatnom brzinom osvojio svijet, nedavno se na društvenim mrežama pojavio pravac u uređenju interijera koji slavi onu poznatu "manje je više". Riječ je o novom trendu u svijetu dizajna koji odlikuje manja količina predmeta u prostoru, svjetlije boje i detalji koji podižu prostor. Jednostavnije, riječ je o zabavnijoj formi skandinavskog minimalizma inspiriranog australskim dizajnom.

Studio CD, Fotografija: Prue Ruscoe

Australska dizajnerica interijera Claire Driscoll australski je minimalizam okarakterizirala kao onaj koji slavi uredne prostore s odabranim materijalima, komadima namještaja i ukrasima, a koji zatim funkcioniraju kao savršena cjelina. Dodala je i kako se u ovom tipu minimalizma koriste prirodnije boje te kako je cilj stvoriti prostor koji se kreće izvana prema unutra.

Dizajn: Jean-Pierre Biasol, Fotografija: Pablo Veiga

Tako umjesto praznih zidova i čistih ploha koje mogu stvoriti dojam prostora bez karaktera, u australskom minimalizmu važnu ulogu ipak igraju boje, posebice zelena, ali se one slažu prema tonovima i tvore zanimljivu cjelinu. Na taj način, prostor nije prenatrpan, uredan je i čist, ali ulaskom u isti pojedinac može razumijeti osobnost onoga tko ga je uređivao.

Želite li i vi u svom životnom prostoru stvoriti ugođaj kakav pruža australski minimalizam, najvažnije će biti tek odabrati nekoliko jednostavnih, ali zanimljivih komada namještaja i dekorativnih predmeta, povezati ih sličnim tonovima pa svoje mjesto za život učiniti posebnim i ugodnim na jedan drugačiji, posebniji način.

Dizajn: Madeleine Blanchfield, Fotografija: Robert Walsh

 

Dizajn: David Flack, Fotografija: Anson Smart

 

Studio CD, Fotografija: Anson Smart

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više