Search

\"Vasonaso\" – 365 nosatih vaza talijanskog dizajnera Mattea Cibica

"Vasonaso" – 365 nosatih vaza talijanskog dizajnera Mattea Cibica

Projekt koji će trajati cijelu 2016. godinu


Image: buro247.ru

S dolaskom nove godine mnogi od nas zacrtali su si neke planove, dali neka obećanja i donijeli novogodišnje odluke. Talijanski dizajner Matteo Cibic također je dao jedno zanimljivo obećanje...

Matteo Cibic obećao je sebi i svima koji slučajno ili namjerno zalutaju na njegove profile na društvenim mrežama da će svakog dana u 2016. godini ručno izraditi jednu vazu, doduše možda je zaboravio da je ova godina prijestupna pa će ih na kraju ukupno ipak izraditi 366. Dodatni zaplet priče jest činjenica da će svaka vaza imati nos, što se naslućuje i iz samog naziva projekta – Vasonaso – koji predstavlja zabavnu igru riječima "vaso" što na talijanskom znači "vaza" i "naso", odnosno "nos". Ako vam se neka od 365 vaza svidi, možete je i kupiti na službenoj stranici, a valja naglasiti kako su neke već rasprodane.

"Vasonaso" – 365 nosatih vaza talijanskog dizajnera Mattea Cibica (фото 1)

Nosate vaze inspirirane su radom talijanskog slikara Giorgija Morandija koji je cijeli svoj život posvetio slikanju mrtve prirode s motivom vaza, boca i raznih posuda, a takvu predanost želi demonstrirati i Matteo Cibic. Svaka vaza bit će izrađena od keramike, a dizajner će svakog dana u ponoć objaviti fotografiju nove vaze. Matteo obećava "da će svaki primjerak posjedovati vlastitu dušu i osobnost. Bit će tu dobrih i loših uradaka. Ljubavnika i usamljenika..."  

Njegov rad pratite i na Instagramu.

"Vasonaso" – 365 nosatih vaza talijanskog dizajnera Mattea Cibica (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više