Search

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene

Tekst: BURO.


Ivana Mrđa je djevojka koja je prije dvije godine u Beograd dovela brendove poput Andrew Martin, de Gournay, India Jane, Flamant, Colefax & Fowler.. Da, pričamo o oslikanim tapetama, poznatom lusteru od perja i detaljima za dom koji su svjetski poznati. Midori&Maison je Ivanin lifestyle koncept u centru Beograda koji je odmah prilikom otvorenja probudio radoznalost i nametnuo pitanje kako izgleda njezin obiteljski dom? Odlučili smo je posjetiti u njenom domu na Senjaku, gdje živi sa suprugom Draganom i dvoje djece Srnom i Jakovom.

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 1)
Andrew Martin stol
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 2)
A Modern Grand Tour stolna lampa
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 3)

Ivana nam je otvorila vrata nasmijana i raspoložena te nas povela do dnevnog boravka i poslužila s jagodama i proseccom. Dok se pripremala za fotografiranje, mi smo krenuli u obilazak stana koji je uređen u minimalističkoj paleti boja kao idealna kulisa za upečatljive detalje poput kristalnog lustera i lampe od perja.

Odmah nam je bilo jasno da Mrđin životni prostor predstavlja opušteniju i jednostavniju varijantu Midori & Maison koncepta, što nam je i sama potvrdila: “Kada sam razmišljala o brendovima koje bih željela zastupati na srpskom tržištu išla sam ka onima koje sam i sama željela u svom stanu” – kazala je.

Kako se njezina obitelj vratila iz Japana prije dvije godine zanimalo nas je kako se baš odlučila za ovu nekretninu: “Gdje god smo živjeli težila sam tome da nam baza bude centar grada. Volim tu užurbanu atmosferu i vjerujem da je to odličan način da doživite grad na pravi način. Našla sam jedan stan u centru koji nam je odgovarao, a onda se sve odjednom preokrenulo i na tržištu se pojavio ovaj stan u kojem sada živimo i uživamo. I što je najvažnije, imamo divno dvorište.

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 4)

"Iako sam jednostavna kada su u pitanju moda i interijeri, to ne znači da nisam sklona kombiniranju. Težim eklektici i rado spajam različite stilove. Naravno, cilj mi je da ostanem u svom minimalističkom stilu “

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 5)
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 6)
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 7)
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 8)

Paleta u interijeru varira između nekoliko bež nijansi, svijetlo sive i blijedo žute boje, a otvorenim dnevnim boravkom dominira veliki kristalni luster. Upravo je on prvi komad koji je ušao u njihov dom: "Proces useljenja sam započela izborom lustera. Kad sam ga postavila, samo sam rekla: to je to. Završili smo. Toliko mi se svidio. U startu sam imala pomoć nekoliko ljudi pri uređenju,  ali vjerujem da prostor treba reflektirati ljude koji u njemu žive tako da sam bila zadužena za one finalne detalje. Iako ovdje ne živimo dugo već sam mijenjala neke stvari. Obožavam promjene i vjerujem da su uvijek dobre". – kazala je.

Kada se Ivana pojavila spremna za fotografiranje odjevena u maksi haljinu Dragane Ognjenović, složili smo se da je idealna scenografija kut između kuhinje i dnevnog boravka gdje je smještena Greyhound bež fotelja s potpisom brenda Andrew Martin. Prekoputa se nalazi ručno oslikani panel de Gournay, a sve je začinjeno sa stolnom lampom A Modern Grand Tour koja je ukrašena bijelim perjem. Iako sve navedeno zvuči kao smjela dizajn kombinacija, radi se o elegantnom kutku, a za kombiniranje naizgled nepovezanih stvari je Mrđina strast: “Za mene je lijepo ono što je skladno. Iako sam jednostavna kada su u pitanju moda i interijeri, to ne znači da nisam sklona kombiniranju. Težim eklektici i rado spajam različite stilove. Naravno, cilj mi je da ostanem u svom minimalističkom stilu “ – kaže.

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 9)
Andrew Martin vrtna garnitura

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 10)

"Iako ovdje ne živimo dugo, već sam mijenjala neke stvari. Obožavam promjene i vjerujem da su uvijek dobre.“

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 11)
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 12)
Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 13)

U Midori & Maison dućanu postoji dio posvećen Taschen knjigama, a slično je i u Mrđinom stanu. Knjige su svugdje, posložene su na policama od kuhinje do dvorišta, otvorene na omiljenim stranicama na stolovima. Pokazuje nam najdražu. Radi se o monografiji Rei Kawakubo. Upravo je japanski način razmišljanja ostavio dubok trag na Ivaninom stilu i shvaćanju života: “Japan je na mene imao nevjerojatan utjecaj. Tamo sam se ponovno rodila. Spoznala sam sebe u potpunosti sa svim svojim vrlinama i manama.”. Najdraži predmet u njenoj kući dolazi upravo iz Japana. Radi se o glazbenoj kutiji staroj 30 godina koju je kupila u predgrađu Tokija od jedne japanske kolekcionarke: “Kad god je otvorim i čujem tu glazbu imam osjećaj kao da sam opet u Japanu” – kaže.

Iz Japana je ponijela i svoju pudlu Zoi koja je neočekivano postala zvijezda snimanja, a u međuvremenu je njihova obitelj dobila i još jednog čupavog člana. Na kraju ćemo samo kazati da je snimanje bilo zabavno i ugodno. Ivana vidimo se uskoro i pazi na lampu.

Vodimo vas u beogradski dom jedne beskrajno stylish žene (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više