Traži

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti

Arhitektonski Studio OBE


Fotografija: PR

Prošetali smo jednim elegantnim i modernim obiteljskim stanom u Londonu iza čije recentne adaptacije i kompleksne restauracije stoji beogradski Arhitektonski Studio OBE... Dovoljno je reći da su klijentu uspjeli isprojektirati i bazen!

"Projekt je prije svega bio jako inspirativan, u smislu rješavanja funkcija i rasporeda, uz maksimalno iskorištavanje osvijetljenosti i osunčanosti, s obzirom na to da je interijer tako pozicioniran da nam je omogućio dosta otvora na fasadi" pojasnio je tim iz beogradskog Arhitektonskog Studija OBE koji i potpisuje ovaj reprezentativan stan, a čije projekte inače redovito pratimo na Büro 24/7. 

Ističu kako je velika sreća bila da su, zbog tehničke etaže koja se nalazi u dijelu objekta ispod stana (koja ne iziskuje punu visinu), mogli klijentu isprojektirati, zamislite ovo - bazen, uz dodatnu prostoriju za saunu, točnije mini SPA centar. Dubina bazena se postigla i izdizanjem bazenske plaže u odnosu na prostor dnevne sobe, čime se postigao i pogled iz bazenske prostorije na dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu…

Kako otkrivaju iz Studija OBE, klijent je prije svega htio moderan, otvoren, udoban, svijetao prostor, koji će mu omogućiti maksimalnu iskoristivost svih prostorija i komforan obiteljski život. Ovaj, može se reći luksuzan stan koji se proteže na 205 četvornih metara i nalazi u Londonu u četvrti Mayfair, u smislu zona tako danas ima ulazni prostor, iz kojeg se može stupiti u prostor blagovaonice, pregrađenu od kuhinje zidom/policom, kuhinju otvorenu k dnevnom boravku, glavnu spavaću sobu s kupaonicom i garderobom, dvije dječje sobe sa zajedničkim kupaonicom i fantastičan mini spa centar s bazenom.

Materijali koji dominiraju u ovom fenomenalnom i atraktivnom stambenom projektu su drvo i mramor, a prostorom se provlače detalji koji su reminiscencija rekonstruiranog prostora s obzirom na to da je u pitanju bila adaptacija i kompleksna rekonstrukcija. Iako svaki korisnik ovog prostora ima svoj kutak, dnevna soba je zamišljena kao mjesto okupljanja i druženja u kojoj dominira kamin, ali i savršen pogled na englesku prijestolnicu. U nastavku prošetajte ovim savršeno odmjerenim i elegantnim stanom koji s razlogom privlači pažnju. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više