Search

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti

Arhitektonski Studio OBE


Image: PR

Prošetali smo jednim elegantnim i modernim obiteljskim stanom u Londonu iza čije recentne adaptacije i kompleksne restauracije stoji beogradski Arhitektonski Studio OBE... Dovoljno je reći da su klijentu uspjeli isprojektirati i bazen!

"Projekt je prije svega bio jako inspirativan, u smislu rješavanja funkcija i rasporeda, uz maksimalno iskorištavanje osvijetljenosti i osunčanosti, s obzirom na to da je interijer tako pozicioniran da nam je omogućio dosta otvora na fasadi" pojasnio je tim iz beogradskog Arhitektonskog Studija OBE koji i potpisuje ovaj reprezentativan stan, a čije projekte inače redovito pratimo na Büro 24/7. 

Ističu kako je velika sreća bila da su, zbog tehničke etaže koja se nalazi u dijelu objekta ispod stana (koja ne iziskuje punu visinu), mogli klijentu isprojektirati, zamislite ovo - bazen, uz dodatnu prostoriju za saunu, točnije mini SPA centar. Dubina bazena se postigla i izdizanjem bazenske plaže u odnosu na prostor dnevne sobe, čime se postigao i pogled iz bazenske prostorije na dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu…

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 1)

Kako otkrivaju iz Studija OBE, klijent je prije svega htio moderan, otvoren, udoban, svijetao prostor, koji će mu omogućiti maksimalnu iskoristivost svih prostorija i komforan obiteljski život. Ovaj, može se reći luksuzan stan koji se proteže na 205 četvornih metara i nalazi u Londonu u četvrti Mayfair, u smislu zona tako danas ima ulazni prostor, iz kojeg se može stupiti u prostor blagovaonice, pregrađenu od kuhinje zidom/policom, kuhinju otvorenu k dnevnom boravku, glavnu spavaću sobu s kupaonicom i garderobom, dvije dječje sobe sa zajedničkim kupaonicom i fantastičan mini spa centar s bazenom.

Materijali koji dominiraju u ovom fenomenalnom i atraktivnom stambenom projektu su drvo i mramor, a prostorom se provlače detalji koji su reminiscencija rekonstruiranog prostora s obzirom na to da je u pitanju bila adaptacija i kompleksna rekonstrukcija. Iako svaki korisnik ovog prostora ima svoj kutak, dnevna soba je zamišljena kao mjesto okupljanja i druženja u kojoj dominira kamin, ali i savršen pogled na englesku prijestolnicu. U nastavku prošetajte ovim savršeno odmjerenim i elegantnim stanom koji s razlogom privlači pažnju. 

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 2)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 3)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 4)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 5)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 6)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 7)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 8)

Za ovaj fantastičan projekt modernog stana u Londonu zaslužni su srpski arhitekti (фото 9)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više