Search

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe

Tekst: BURO.


Bijeli, obični tanjuri su svuda, vidjet ćete ih na većini stolova u restoranima (za samo nekoliko dana), oni su obično dio starter packa za useljenje u prvi stan, i možda upravo jedete iz jednog baš takvog tanjura dok čitate ovo. Ali vrijeme je da to promijenite. Ako ste tokom karantenskih dana usavršili svoje kulinarske sposobnosti zar ne mislite da bi maštovite salate izgledale mnogo bolje na raznobojnim tanjurima? Čak i stara dobra tjestenina? Oh, apsolutno - zamislite špagete s pestom na, na primjer, plavo-bijelim tanjurima... Serviranje hrane može priuštiti jednako zadovoljstva koliko i sama priprema. Nemamo nikakve dokaze, ali djeluje nam da je vizualno privlačnija hrana i ukusnija?! A ako je za ovaj placebo efekt potreban samo jedan tanjur s uzorkom, zašto baš takve tanjure ne useliti u kuhinjske kredence?

Predstavljamo vam tri sjajna brenda, čiji su tanjuri zaista prava mala remek djela.

In The Roundhouse

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 1)
Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 2)

Mladi australski lifestyle brend In the Roundhouse koji u svojoj ponudi ima tanjure, posude, pamučne salvete i šalice, osnovale su školske kolegice Brooke Bickmore i Alyce Tran. Njihova vizija bila je da ponude kupcima dizajnirane tanjure koje mogu kupovati pojedinačno, a sve to po pristupačnoj cijeni. Uspjeh je došao vrlo brzo, što ne čudi, budući da Alyce stoji iza kultnog brenda asesoara The Daily Edited. Dodatnom uspjehu je pomoglo što su djevojke napravile relativno malu ponudu, gdje je svaki komad nešto posebno i čak da kupite tanjure iz svih različitih kolekcija i dalje će odlično izgledati kada ih zajedno iznesete na stol.

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 3)

Naši favoriti: Podijeljeni smo između kolekcija s talijanskim riječima i morskim motivima koje je dizajnirao umjetnik iz Sydneyja Daimon Downey i kolekcije „Faces“ sa iscrtanim licima u pastelnim bojama.

La Double J

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 4)
Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 5)

Ovaj brend je čista zabava! Boje su njihovo srednje ime, a nadimak im je – uzorci! "Sve, na svemu" je njihova filozofija. La Double J je osnovala J.J. Martin 2015. godine u Milanu, a nastao je kao proširenje magazina koji se bavio prodajom vintage odjeće i nakita. Tijekom godina pretvorio se u ozbiljan brend koji sada nudi odjeću izrađenu od materijala s arhivskim printevima, detalje za kući i rijetke vintage komade. Sve njihove kreacije prepoznatljive su po tome što će vam momentalno izmamiti osmjeh, naravno super upadljivi motivi čine da lakše shvatimo da je u pitanju njihov dizajn. Fiesta!

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 6)

Naš favorit: Nekako je teško ne poželjeti kupiti – sve! Jer je sve toliko očaravajuće i genijalno stilizirano da, kad krenete klikati po sajtu, pomislit ćete da ste u samom središtu kaleidoskopa. Ali, ako baš moramo birati, Libellula Family kolekcija je ta za koju čuvamo mjesto u kuhinjskom ormariću.

Labaratorio Paravicini

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 7)
Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 8)

Ostajemo na teritoriju Italije? Pa, kada pričamo o upadljivim bojama i fantastičnim printovima, si, certo! Laboratorio Paravicini je skriveni atelje u centru Milana gdje se izrađuje prelijepo posuđe već dva desetljeća. Fokusirali su se na setove za ručanje i šalice, a od motiva tu su najčešće oni koji pripadaju svijetu egzotike: zmije, žongleri, baloni za letenje, rajske ptice... Novu godišnju kolekciju obično predstavljaju u periodu oko održavanja dizajn tjedna u Milanu, a printeve osmišljavaju sestre Benedetta i Margherita Paravicini. Tanjuri su od 100% talijanske keramike i ukrašavaju se ručno, tako da se ne preporučuje stavljanje u pećnicu ili mikrovalnu pećnicu. Često surađuju s drugim brendovima, pa tako možete kupiti i tanjure koje su radili za Diptique.

Zaboravite na dosadne tanjure! Ova tri brenda uvjerit će vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 9)

Naš favorit: Ponavljamo se, ali sve! Koliko uopće tanjura u kući je previše? Paravicini nas gađa direktno u srce, od teme cirkusa, preko džungle, do motiva iz zodijaka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više