Search

Zagrebački apartman koji će vam uljepšati boravak u metropoli

Zagrebački apartman koji će vam uljepšati boravak u metropoli

Detalji su dovedeni do savršenstva

Tekst: A.P.

Image: Petar Santini

Zavirite u jedan od najšarmantnijih zagrebačkih apartmana za koji je zaslužan arhitektonski studio Kancelarija

Mali prostori često se znaju pokazati kao izazov, međutim u ovih 38 kvadrata arhitekti su uspješno doskočili svakom problemu. Vlasnik apartmana je poklonio apsolutno povjerenje Mariju Furčiću i Irmi Alii iz arhitektonskog ureda Kancelarija te im predao ključeve i otisnuo se na jedrilicu u želji da preplovi Indijski ocean.

Prilikom uređenja arhitekti su se vodili logičnom idejom da ljudi žele osjećaj doma u svakom prostoru u kojem odsjedaju te su kreirali interijer ispunjen detaljima koji evociraju toplinu doma. Početna ideja je krenula od boje, točnije nježnih ružičastih tonova za koje se odlučila Irma Alii, a koje su arhitekti kombinirali s ugodnim zelenim tonovima koji opuštaju: "Pronašli smo cijelu arhivu Elle časopisa za detalj uz sofu, zanimljive knjige iz dizajna, kataloge raznih izložbi, stari talijanski štampači datuma za stol - svi detalji su izabrani kako bi bili u skladu s našom temom zeleno/rozo, tako da poklapanje nije slučajno." kazao nam je Mario Furčić. U prostoru se našlo mjesta i za dizajnerski potpis i to onaj studija Grupa čija svjetiljka Model 2 krasi dnevni boravak, a crni stolić koji još nije u prodaji, spavaću sobu.

apartman

Za ovaj apartman je nastala i efektna okrugla svjetiljka koja daje ambijentalno svjetlo, a koju su arhitekti osmislili i dizajnirali sami. Neke detalje su donijeli iz vlastitog doma, a posebna im je pozornost posvećena u kuhinji koja je san svakog ljubitelja kuhanja i koja je opremljena Ittalla posuđem iz starije basic linije Teema: "Za kuhinju sam donio nešto iz osobne arhive - rozi set drvenih tanjurića, kuhača, mlinac za kavu - uz dopuštenje moje bake koja je to obojila još davno." kaže Mario. Apsolutna posvećenost detaljima vidljiva je na svakom koraku, od čuvarkuće koju su pronašli ispred apartmana i postavili je kao ukras u kuhinju, do torbe pariškog La Sacola koja visi u hodniku.

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

apartman

Projekt: apartman za najam 38 m2

Arhitektonski ured Kancelarija

Mario Furčić, arhitekt

Suradnik: Irma Alii, arhitektica

Fotograf: Petar Santini

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više