Search

Zagrebački ured za superjunake

Zagrebački ured za superjunake

S potpisom studija Brigada

Urednik: A.P.


Image: Domagoj Blažević

Jedna od najuspješnijih hrvatskih softverskih tvrtki Infinum, koja svoje usluge uglavnom izvozi na strana tržišta, kontinuirano raste

Dok se njihovi zaposlenici bave digitalnim prostorima, onaj fizički u kojem svakodnevno rade postao je u jednom trenutku premalen. U pomoć su pozvali domaću agenciju Brigada koja iza sebe ima nekoliko nagrađivanih uredskih prostora.

Novi ured smjestili su samo nekoliko etaža iznad postojećeg, na vrhu najnovijeg zagrebačkog nebodera u Strojarskoj ulici. "Ova lokacija ponad grada, kao i uspjeh tvrtke, podsjetili su nas na superjunake.", kažu u Brigadi, i ta je ideja nenametljivo prisutna u korištenim materijalima, detaljima i u cjelokupnom pristupu dizajnu.

brigada1

Na tragu sličnih tvrtki, zbog njihovih potreba, i novi je Infinumov ured otvorenog tipa s izdvojenim manjim zonama za sastanke, skupni rad, odmor i druženje. "Takav prostor potiče radnu dinamiku i opuštenu atmosferu.", tvrde u Brigadi. Zbog toga se ukazala potreba i za intimnijim prostorijama u kojima se mogu u miru i bez ometanja ostatka ureda, voditi dulji poslovni razgovori ili pak razgovori privatnog karaktera. Stoga su u zonama koje često ostaju neiskorištene, primjerice u hodnicima i kutnim dijelovima, pozicionirane dvije govornice koje pružaju mirnije okruženje.

brigada

Jednostavno projektirane radne zone neutralnih boja isprepliću se s ostalim zonama različitih funkcija, s izraženijim bojama i unikatnog dizajna. Uz ponešto suptilnoga humora, poput naziva prostorija, ili neočekivanih detalja kao što su satelitske antene, ured postaje ugodnije mjesto. Najreprezentativnije sobe za sastanke i konferencijske dvorane asociraju na moći superjunaka poput, X-ray sobe inspirirane rendgenskim zrakama, kao i nevidljive sobe koja se skrila u prostor iza zrcalnih refleksija.

brigada

Infinumovi zaposlenici se u najvećem broju okupljanju u Chill zoni. Prilagodljiva različitim prilikama, ona je središnje mjesto druženja. Na tribinama mogu odmoriti ili kao iz gledališta promatrati predavanja i seminare. Modularni stolovi i kuhinja sa šankom u jednom dijelu dana služe za objedovanje, a u drugom, malim razmještajem, postaju mjesto za druženja, zabave i veća okupljanja.

brigada

Prevladavaju crvena i antracit boja preuzete iz vizualnog identiteta tvrtke, jednako kao i oblik logotipa izrađen i u velikoj svjetlećoj varijanti. Konkretan i snažan, a opet ugodan osjećaj prostora, Brigada je nastojala postići jednostavnim oblikovanjem elemenata, bojama, metalnim profilima, svijetlim i tamnim drvetom. Važan element je i unikatno dizajnirana rasvjeta čiji dio su i diskretno inkorporirana LED svjetleća tijela u elementima namještaja. Ona doprinose željenom osjećaju brzine, suvremene tehnologije i super moći Infinumovih programera.

brigada

Kreativni direktor na projektu bio je Damjan Geber, voditeljica projekta arhitekture bila je Ena Tadej, a voditeljica cijeloga projekta Ivana Validžić. Vlatka Leskovar bila je voditeljica dizajna namještaja, Mia Štajer voditeljica produkcije, a na projektu su još radili arhitektica Petra Kolarec te dizajneri namještaja Ana Herceg, Casey Harmon i Marko Vukojičić.

brigada

brigada

brigada

Related articles

Buro 24/7 Selection

više