Search

Zagrebačka retro mjesta s dušom

Zagrebačka retro mjesta s dušom

Uvijek im se rado vraćamo!

BURO.


Zagreb nudi nekoliko odličnih mjesta za ljubitelje retro kulture i starog šarmantnog namještaja...Ovo je naš najdraži izbor...

Ima nešto neodoljivo u retro kulturi. Bilo da se radi o namještaju, modnim dodacima ili pak glazbi, retro je uvijek in. Posebnu inspiraciju predstavlja dizajnerima interijera ili naprosto ljubiteljima starog šarma. I Zagreb je jedan od gradova na karti Europe gdje možete uživati u dnevnim ritualima i ugodnim druženjima u retro stilu, a sve skupa podmazano je šarmom i prijateljskim štihom koji budi osjećaj dobrodošlice. Ovo je pet mjesta gdje svi ljubitelji vintage kulture imaju priliku doživjeti istinski retro doživljaj.

Caffe & night bar Retro
Savska cesta 180
 

Zagrebačka retro mjesta s dušom (фото 1)

Retro je jedan od najšarmantnijih lokala u Savskoj. To je lako zaključiti čim se posjeti ugodni ambijent – namještaj i detalji interijera imaju svoju priču. Pronađeni su na odlagalištima, a odbačeni primjerci u Retru dobili su novu priliku. Dok ispijate neku od domaćih rakija ili odličnu kavu, društvo će vam tako praviti radio lampaši, kolekcija starih knjiga, stari nacrti zagrebačkih kuća, filmski projektori... Opuštajući kafić u kojem tijekom dana studenti ispijaju kavu, a poslovnjaci obavljaju sastanke, noću se pretvara u bar. Pomno birana glazba, privatni tulumi i izložbe te interijer, Retro s razlogom stavlja na ljestvicu šarmantnih vintage mjesta koja morate posjetiti.

Caffe Bar Finjak
Vlaška 78 

Zagrebačka retro mjesta s dušom (фото 2)
Finjak je relativno novo mjesto u gradu. Prostor ispunjen raznim predmetima duge povijesti, praćen prijateljskom atmosferom te ugodnim osobljem šalje poziv dobrodošlice svakom prolazniku. Ovaj je prostor teško opisati riječima. Kavu i čaj gosti ispijaju iz Rosenthal šalica koje se poslužuju na stolovima i stolicama sa stare terase hotela Esplanade. Kave se pripremaju u čarobnom aparatu iz 1952. god. Zidove krase zidni sat na navijanje koji je visio i u Oktogonu, razne fotografije, posteri, prvi Siemensov ventilator, a šeširi koji su sada lampe puštaju svjetlost u prostor. Kićen i natrpan prostor jednostavno zarobi osobu koja ondje boravi neko vrijeme, a povratak je zagarantiran.

Kava Tava
Britanski trg & Tkalčićeva 12

Zagrebačka retro mjesta s dušom (фото 3)
Kad u Zagrebu poželite otići na palačinke prvo vam na pamet padne omiljena nam Kava Tava. Prostor Kave Tave uređen je u njihovom već svima znanom stilu, crvenoj boji i retro detaljima poput fotografija poznatih i flipera umjesto stola. Kava Tava također je zanimljivo riješila pitanje stolaca pa tako možete birati hoćete li sjediti na onoj gdje piše Elvis ili James. Lokacija obaju lokala nudi poseban ugođaj Zagreba, a nedjelje su posebno zabavne kad uz kavu možete pronaći i nešto originalno na sajmu antikviteta koji se u Kavi Tavi na Britancu redovito održava.

Bacchus jazz bar
Trg kralja Tomislava 16

Zagrebačka retro mjesta s dušom (фото 4)
Mjesto koje ne smijete propustiti ako volite opuštenu atmosferu u ugodnom polumračnom ambijentu uz zvukove dobre glazbe, koji će dopirati iz prigušenog kutka, krije se pod imenom Bacchus jazz bar. Prostor krase masivni zidovi, fotelje, stolice i stolovi te raznovrsni starinski lusteri koji preko dana čine retro opuštajuću zonu koja se navečer pretvara u glazbeni kutak koji posjetitelje baca u doba stvaranja odličnih jazz ritmova.

Kino Europa
Varšavska ulica 3 

Zagrebačka retro mjesta s dušom (фото 5)

Omiljeno gradsko kino u svom prostoru ima najudobnije fotelje u kojima su kave ispijali mnogi poznati glumci, redatelji, novinari i ostali djelatnici kulture. Velike fotelje i maleni stolovi u kombinaciji s modernim elementima i fotografijama na zidovima daju dašak nekog filmskog seta. Legendarni interijer koji se godinama nije mijenjao, već s vremena na vrijeme obnavljao, daje apsolutni šarm prostoru te podsjeća na uzbudljiv i dinamičan svijet filma.

 

Tekst: Marija Gaura 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više