Search

Zagrebački stan u kojem skladno dišu vintage i industrijski stil uređenja

Zagrebački stan u kojem skladno dišu vintage i industrijski stil uređenja

S dizajnerskim potpisom Mattea Cetinskog

Tekst: A.P.


Image: Press

Matteo Cetinski koji stoji iza dizajnerskog studija Mirko Di Matteo Designs osmislio je moderan izgled muškog stana u Zagrebu

Kako zamišljate savršen prostor za druženje s prijateljima? Prostor koji reflektira sve vaše strasti i interese? Stan mora odražavati stil i navike vlasnika, inače se radi o "salonu namještaja" koji glumi dom, a služi uglavnom za pokazivanje. Kada je dizajner Matteo Cetinski prihvatio posao uređenja ovog pravog momačkog stana u Zagrebu, koncentrirao se isključivo na osobnost i preference vlasnika. Čim zakoračite preko praga jasno je da vlasnik gaji posebnu strast prema glazbi i filmovima. Glavni zid u dnevnom boravku tako krasi električna gitara, koja je u funkciji ambijentalnog rasvjetnog tijela, ali je i dalje u funkciji instrumenta. Glazbene poveznice tu nisu stale. Od bubnja iz 50-ih godina napravljen je stolić koji savršeno zaokružuje temu. Na sporednom zidu nalaze se uokvireni filmski plakati kao posveta omiljenim uradcima vlasnika.

Matteo stan

Dnevnim boravkom dominira cigleni zid koji unosi potrebnu dozu topline, pogotovo u miksu s industrijskim svjetiljkama i detaljima koji si provlače kroz prostor. Predsoblje je zamišljeno kao društvena zona uz šank, načinjen od metalnih ploča na kojima su izrezbarene razne "poštapalice" vlasnika.

Matteo stan

Miks vintage komada i modernog štiha vidljiv je kombinacijom starih fotelja i "Ice" komode od inoksa, koju potpisuje sam Matteo Cetinski. Iako izrazito modernog dizajna, radi materijala od kojeg je načinjena ova komoda, reflektira okruženje te pristaje u svaki stil uređenja. U kuhinji se ističe crni zid po kojem se može pisati kredom. Crna boja za zid upotrebljena je i na balkonu gdje su smještena i dva "Ghost" stolca poznatog dizajnera Philippea Starcka, a koje je vlasnik imao otprije.

stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Matteo stan

Studio Mirko Di Matteo Designs pratite na Instagramu:

https://www.instagram.com/mirkodesigns/

Related articles

Buro 24/7 Selection

više